KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Počinje plej-of !! (Radnički – Zvezda, nedelja 19h)

Košarkaši Radničkog očekuju podršku svojih pristalica u nedelju popodne, kada će u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Agroživ lige dočekati ekipu Crvene Zvezde DIVA. U finale ide sastav koji prvi dođe do dve pobede.

    – Radnički je za ove tri sezone uvek imao stepenik više u rezultatima koje je postizao. Veliki je uspeh, najpre, što ćemo četvrtu godinu zaredom igrati ABA ligu. Uspešno smo se izborili i ove sezone, iako je bilo dosta problema. Prevladalo je to što imamo dobru ekipu i što radimo u pozitivnoj atmosferi. Jeste ostao mali žal što se nismo plasirali u evro-takmičenje, a bili smo nadomak. No, platili smo danak pehovima, povredama, nisu nas mimoilazili ni finansijski problemi ali, da se razumemo, svi ostali klubovi grcaju, nije to jedinstven problem Radničkog iz Kragujevca. Ipak, prezadovoljan sam postignutim u ovoj sezoni – biti drugi na tabeli domaćeg prvenstva je ogroman uspeh. Plasirali smo se ispred Zvezde i timova koji su iz potaje priželjkivali da igraju Jadransku ligu. – kaže Miroslav Nikolić, trener Kragujevčana.

Izborili smo se da imamo prednost domaćeg terena, to može da prevagne. Imamo bolji tim od Zvezde i očekujem da pobedimo i iskoristimo prednost igranja pred domaćom publikom. Zvezda je dobar tim koji vodi iskusan trener, mogli su i više nego što su postigli u ABA ligi, zato će izgarati do kraja Superlige. Međutim, u Kragujevcu nas deli nešto nenadoknadivo za njih. Očekujem da ćemo da napravimo dobru atmosferu u Jezeru, pravu košarkašku. U takvom ambijentu možemo do prve pobede, a ona je jako važna u nokaut-fazi – dodao je Nikolić.

U poslednjem superligaškom duelu u hali Pionir, čitava jedanaestorka Radničkog je imala svoje minute na parketu. Na teren nije izlazio jedino kapiten Pavković. Za nedelju utakmicu svi će biti na raspolaganju.

Pavkovića sam poštedeo u prošlom kolu jer se nije osećao dobro. Nisam ništa taktizirao jer volim da pobeđujem. Sada je sasvim u redu, trenira punom parom i predvodiće naš tim u Plej-ofu. U Beogradu mi je bila namera samo da razdelim minutažu, da igrači odmorniji dočekaju najvažniju utakmicu sezone, pred domaćom publikom. Neki igrači su se požalili na povrede ali ne priznajem taj momenat u ovom nivou takmičenja. Sada ulazimo najpre u borbu za finale, moguće je i za titulu, kragujevačka javnost to očekuje. Zato će svi biti „na crti“, daće svoj maksimum bez obzira u kakvom će stanju biti – ovo je više od „obične“ utakmice – objašnjava Nikolić.

Uoči prve utakmice Radničkog i Zvezde, kragujevački klub upućuje molbu svim svojim pristalicama da obezbede ulaznicu što ranije u terminima prodaje na biletarnicama hale Jezero, a to će biti u subotu i nedelju od 12 do 19 časova. Cena karte biće 300 dinara. I za ovu utakmicu važiće sezonske ulaznice, kao tokom čitave sezone.

Jedna obezbeđena ulaznica važiće za jednu osobu i mesto na tribini hale Jezero. To se odnosi kako na kupljene karte samo za ovaj meč, tako i na sve pretplatne ulaznice.

Klub istovremeno moli sve zainteresovane za ovaj meč da izbegnu dovođenje dece mlađe od sedam godina, iz bezbedonosnih razloga usled povećane brojnosti posetilaca i pojačane kontrole na ulazima.

Sva vrata hale Jezero biće otvorena već od 17 časova.

 

Izvor: KK Radnički

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!