ŽFK Radnički 1923 ostvario svoj primarni cilj

Odlukom Fudbalskog saveza Srbije takmičarska sezona u Super ligi Srbije za žene umesto na zelenom terenu, dobila je svoj konačan epilog za zelenim stolom. Fudbalerke Radničkog 1923 su sezonu 2019/20 okončale na šestoj poziciji, čime su ostvarile svoj primarni cilj, a to je opstanak u superligaškom društvu.

Foto: ŽFK Radnički 1923

Odluka o prinudnom završetku takmičenja naišla je na različite reakcije u srpskim klubovima. Ipak, iz ŽFK Radnički 1923 jasno poručuju – zdravlje je na prvom mestu, a za fudbal ima vremena…

– S obzirom na ozbiljnost situacije u vezi sa virusom COVID-19, smatramo da su životi sportista i svih ljudi koji rade u klubovima apsolutni prioritet, tako da smo sa razumevanjem prihvatili odluku o prekidu takmičenja – kategoričan je Nikola Nikolić, član stručnog štaba ŽFK Radnički 1923.

Koliko su u kragujevačkom klubu ozbiljno shvatili situaciju sa virusom COVID-19, najbolje govori podatak da se igračice još uvek nisu vratile ekipnim treninzima. Još uvek se radi po manjim grupama od po 2-3 igračice, ali se uveliko razmatra početak priprema za novu takmičarsku sezonu, koji bi, ukoliko se epidemiološka slika Srbije ne pogorša, trebao da usledi početkom jula.

Sumirajući utiske nakon završetka takmičenja, naš sagovornik napominje da je ŽFK Radnički 1923 napravio značajan iskorak u minuloj sezoni, a u klubu već uveliko čine značajne napore kako bi se ovaj uzlazni trend nastavio.

– Protekla sezona je statistički gledano najuspešnija za klub u Super ligi Srbije. Uspeli smo da izborimo opstanak, uz solidan bodovni saldo. Nastojaćemo da se tokom leta dodatno pojačamo na određenim pozicijama, kako bismo što spremniji i jači ušli u novu takmičarsku sezonu, u kojoj ćemo pokušati da ostvarimo dodatni iskorak na tabeli – poručuje Nikolić.

M. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *