KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Zapažen nastup kragujevačkih plivača na „Jesenjem Čigota kupu“

Dramicanin Janko - Najbolji mladi takmicar na 19 Cigota KupuU subotu, 6. decembra, održan je devetnaesti po redu „Jesenji Čigota kup“ na Zlatiboru. Nastupilo je 13 klubova, sa ukupno 381 plivačem. Od kragujevačkih klubova učešće su uzeli PK „Foka“ sa 26, PK „Radnički“ sa 25 i PK „Delfin“ sa 13 plivača.

U prvom delu „Čigota kupa“, takmičili su se plivači uzrasta do 11 godina. PK „Foka“ je u ovoj konkurenciji potvrdio svoj primat i bio najbolji po broju osvojenih bodova, ispred Slobode iz Užica i Radničkog. Delfin se našao na desetom mestu.

Najbolji takmičar u ovom uzrastu bio je Janko Dramićanin (11 godina), upravo član kragujevačke „Foke“, i on je nagradjen peharom. Još jedan član „Foka“ Aleksa Đorđević (10), našao se na trećem mestu, tako da je ovim rezultatima „Foka“ ponovo pokazala da je vodeći plivački klub u regionu, kada su u pitanju mlađe kategorije.

U drugom delu takmičenja, u kome su nastupili takmičari uzrasta od 12 i više godina, najveći broj bodova sakupili su plivači „Slobode“ iz Užica. Na drugom nestu našao se „Zrinjski“ iz Mostara, a na trećem „Valis“ iz Valjeva. „Foka“ je zauzela četvrto mesto, „Radnički“ sedmo, a „Delfin“ dvanaesto.

Ukupno, plivači „Foke“ osvojili su 23 medalje, od toga osam zlatnih. Najsjajnijim odličjem okitili su se: Dunja Mihailović (9) na 50m prsno, Aleksa Djordjević (10) na 50m leđno i delfin, Janko Dramićanin (11) na 50m leđno, Ljubica Belić (8) na 50m delfin, Tijana Vasiljević (10) na 50m delfin, Dimitrije Petrušić (12) na 100m delfin i kraul.

„Radnički“ je osvojio ukupno 15 medalja, a od toga četiri zlata osvojili su: Dimitrije Nikolić (8) na 50m kraul i delfin, Marija Savić (8) na 50m leđno, Sava Lekić (9) na 50m delfin.

Plivači „Delfina“ osvojili su 6 medalja. Jedino zlato pripalo je Nikoli Stevnoviću (16) na 100m delfin.

Na slici: Janko Dramićanin, najbolji mladi plivač „Jesenjeg Čigota kupa“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti