Zapažen nastup biciklista Radničkog na Fruškogorskom maratonu

MarićBiciklisti kragujevačkog Radničkog uzeli su učešće na tradicionalnom 24. Fruškogorskom MTB maratonu, održanom u ponedeljak, 2. maja, i ostvarili su zapažene rezultate.

Interesantno je da su na ovogodišnjem maratonu ravnopravno učestovali takmičari Radničkog i njihovi treneri, budući da ovoga puta nije bilo podele po kategorijama, već su se vozili mali maraton dužine 32 kilometara, srednji od 56 kilometara i veliki dužine 81 kilometar.

Iskustvo je ovog puta pobedilo mladost, pa su tako kragujevački treneri, ujedno i aktivni takmičari u masters kategoriji (stariji od 30 godina), bili uspešniji od svojih učenika. Tako je Slobodan Vasiljević u malom maratonu osvojio drugo, Aleksandar Marić u srednjem prvo, a Marko Pavlović u najtežem, velikom maratonu treće mesto.

Juniori Radničkog Dušan Kostović i Veljko Maksimović osvojili su peto, odnosno sedmo mesto u srednjem maratonu.

Zbog pogrešnog skretanja priliku za pobedu ispustili su Nikola Gvozdenović (jedini predstavnik kragujevačke Ciklomanije) i Aleksa Marić iz Radničkog, koji su vodili u srednjem, odnosno velikom maratonu.

Na kraju treba napomenuti da je najstariji učesnik ovogodišnjeg maratona, 69-godišnji Kragujevčanin Bratislav Stamenković-Braca, uspešno savladao stazu srednjeg maratona.

Radnički će 22. maja biti domaćin Kupa Srbije u MTB, na stazi pored Šumaričkog jezera.

Foto: Aleksandar Miškov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti