VSS prekinuo prvenstvo, Kragujevčanima uskraćeno pravo da se bore za titulu

Vaterpolo savez Srbije je doneo odluku o definitivnom prekidu prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to bez utvrđivanja konačnog plasmana.

Foto: SPD VK Radnički

U saopštenju koje potpisuje predsednik Saveza Viktor Jelenić navodi se da je ovakva odluka doneta zbog još uvek aktuelne epidemiološke situacije prouzrokovane pandemijom korona virusa, a zarad zdravlja svih učesnika takmičenja.

Ovakva odluka Vaterpolo saveza Srbije izazvala je nezadovoljstvo kod velikog broja klubova, koji su se zalagali da se sezona okonča u bazenu. Među njima je i kragujevački Radnički, koji je imao jarku želju da jednu jako uspešnu sezonu kruniše osvajanjem titule državnog prvaka.

– Iako smo očekivali ovakvu odluku, razočarali smo se kada smo za nju saznali. Žao nam je što je tako odlučeno, jer smo želeli da se igra i da omogućimo našim igračima i sportu da napreduju. S obzirom na to da je takmičenje prekinuto bez utvrđivanja konačnog plasmana, nije mi jasno kako će se utvrditi sastav liga za narednu godinu – razočaran je direktor kragujevačkog kluba Jugoslav Vasović.

Uprkos prekidu takmičenja, Kragujevčani će nastaviti sa trenažnim aktivnostima. U planu su i neke prijateljske utakmice, a na ruku im ide i to što Vlada Republike Srbije gotovo svakodnevno olakšava epidemiološke mere, pa je odnedavno dozvoljeno prisustvo do 1 000 gledalaca na sportskim takmičenjima koja se održavaju na otvorenom prostoru.

– Nastavićemo da treniramo i verovatno ćemo igrati neke utakmice sa klubovima koji to budu želeli. Mislim da bi to preko leta mogla da bude jako lepa promocija vaterpola – zaključio je Vasović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *