KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Veprovi“ prekinuli petogodišnji niz bez poraza

Aktuelni šampioni Srbije, Supernova Kragujevac Wild Boarsi, pretrpeli su prvi poraz na domaćoj sceni posle pet godina dominacije i to u „večitom derbiju“ sa beogradskim „Vukovima“, u utakmici koja je rešena u dramatičnom finišu – 43:42.

Kragujevčani su imali šansu da meč uvedu u produžetke ekstra poenom, ali su se ipak odlučili da idu na sve ili ništa, što im se na kraju nije isplatilo, jer i pored dobre akcije nije uspela konekcija kvoterbeka Ajzee Vida sa Stefanom Đurićem.

Veprovi su utakmicu otvorili upravo pasom Vida ka Đuriću, što su bili i jedini poeni u prvoj četvrtini – 7:0. Nakon toga usledio je potpuni preokret Beograđana, pasovima Džonatana Brentlija ka Simoviću i Todorovu (14:7), ali su se „Veprovi“ ipak postarali da se na poluvreme ode sa egalom – 14:14, kada je posle hvatanja dugačkog pasa Filipa Nedeljkovića, Ešton Hrd dovršio drajv kratkim utrčavanjem u end zonu.

Imali su gosti u nastavku susreta i dva poseda prednosti u dva navrata, ali su „Veprovi“ ipak smogli snage da se u potpunosti vrate u meč, nakon što su u finišu postigli poene hvatanjem Đurića i trčanjem Hrda (42:43), posle čega je došlo do već pomenutog raspleta i neuspešne konverzije za dva poena.

Skupo su Kragujevčane koštale tri intersepcije u trenucima kad su bili blizu poena i mnoge u najmanju ruku sumnjive sudijske odluke koje su izazvale burne reakcije. Ipak, pokazali su da i te kako mogu da se nose sa značajno pojačanim Beograđanima, koji su u sezonu ušli sa mnogobrojnim igračima iz drugih srpskih klubova i da će i ova sezona obilovati uzbuđenjima.

Pred Veprovima je još jedan veliki izazov i utakmica četvrtfinala CEFL lige u Beču, sa jednim od najboljih timova Evrope, Vienna Vikingsima.

Izvor i foto: wildboars.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!