KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Velika humanitarna akcija za pomoć Minji Matić

Grad Kragujevac i Sportsko privredno društvo Radnički, uz podršku Fudbalskog kluba Radnički 1923, pokrenuli su veliku humanitarnu akciju za pomoć našoj maloj sugrađanki Minji Matić, koja boluje od teške neuromišićne bolesti – Spinalne mišićne atrofije.

Akcija je zamišljena tako da svako ko pošalje tri SMS poruke sa sadržajem 845 na broj 3030, može da napravi snimak ekrana poslatih poruka i zajedno ih sa svojom fotografijom prosledi na Viber broj marketing službe SPD Radnički 064/458-84-73. Svaka fotografija osobe koja bude poslala poruku, biće odštampana i postavljena na sedišta tribina „SBB hale Jezero“ i stadiona „Čika Dača“.

Na taj način će svaka osoba koja odluči da učestvuje u ovoj akciji dati svoj doprinos u borbi za Minjino izlečenje, a istovremeno pružiti podršku kragujevačkim sportistima, koji su u uslovima globalne pandemije virusa korona prinuđeni da igraju pred praznim tribinama.

Marketing služba SPD Radnički svakodnevno će postavljati fotografije na tribine sportskih objekata, koje će tu stajati dokle god bude bilo slobodnih sedišta.

– Stadion „Čika Dača“ ima oko 15 000 sedišta, a „SBB hala Jezero“ oko 3 700. Iako možda nije dovoljno, ovim želimo da pokažemo da je Kragujevac grad humanosti, snage i punog srca, koji želi da stane uz svoju sugrađanku Minju. Verujem da će sva sedišta biti ispunjena do kraja i da ćemo biti bliži njenom konačnom ozdravljenju – poručio je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Takođe, Fudbalski klub Radnički 1923 je pored učešća u ovoj akciji, odlučio da dodatno pomogne u prikupljanju sredstava za malu Minju. Svi prvotimci i članovi stručnog štaba kragujevačkog prvoligaša prikupili su iznos od 100 000 dinara koji će biti uplaćen na žiro račun za Minjino lečenje, a klub je doniranjem dresa sa potpisima svih igrača podržao i veliku humantiranu licitaciju sportske opreme i suvenira u organizaciji Facebook stranice „Dres za život“, koja takođe za cilj ima prikupljanje pomoći za našu malu sugrađanku.

Još jednom podsećamo sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu našoj maloj sugrađanki u njenoj borbi sa ovom opakom bolešću, da to mogu učiniti na više načina:

Putem SMS servisa: U tekst poruke ukucati 845 i poslati SMS na broj 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90
Uplatom na devizni račun: 160600000073283743

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *