KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Vateropolisti Radničkog brusili formu na „Jadranu“

Finalnu formu za početak domaćeg prvenstva vaterpolisti Radničkog brusili su na sedmodnevnim pripremama sa trenutno najboljom crnogorskom ekipom Jadranom u Herceg Novom.

Kragujevčane već na startu sezone, u subotu, očekuje derbi gostovanje ekipi Šapca, jednom od glavnih konkurenata za tron, pa nema sumnje da su im ove pripreme dobro došle posle šest i po meseci bez takmičarskih utakmica usled epidemije koronavirusa.

– Ove pripreme su bile jako korisne i u pravom trenutku. Jadran je prošle godine bio najprijatnije iznenađenje po igri u Ligi šampiona. Ostali su bez tri jako bitna igrača iz prve postave, ali sa okosnicom tog tima i nekim mlađim snagama. Ovaj prvi jači sparing značio je i njima i nama, jer njih početkom oktobra očekuje Kup Crne Gore. Pripreme su bile pun pogodak, a veoma zadovoljni bili su i naši domaćini. Izuzetno značajno bilo je i to što smo konačno izašli iz zemlje i trenirali u idealnim uslovima koje oni imaju na „Škveru“ – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Kako je Jadran u trenutku prekida sezone bio među osam najboljih ekipa Lige šampiona, dok je u Regionalnoj ligi zauzeo treću poziciju, Kragujevčani su mogli da steknu sliku gde se trenutno nalaze u odnosu na najbolje evropske timove.

– Sparinzi su bili jako izjednačeni, ali ne daju pravu sliku o ekipama, jer su ovo prve jače utakmice i za jedne i za druge. Obistinilo se ono što smo znali i pre početka ovog sparinga, a to je da nam je on bio preko potreban kako bismo uvideli stanje u kom se trenutno nalazimo. Sigurno je da smo iz ovih treninga sa Jadranom izašli mnogo bolji, ali i da smo daleko od onoga čemu težimo – istakao je Stevanović.

On je dodao i da je dogovoren nastavak saradnje.

– Nadam se da će oni biti naši gosti u decembru i početkom februara, a da ćemo mi opet otići tamo početkom maja, kada njima krene sa radom otvoreni bazen. To smo dogovorili načelno, ali ćemo videti kako će se sve odvijati zbog situacije sa pandemijom – kazao je Stevanović.

Na „Šveru“ su se sa okosnicom prošlogodišnjeg tima uigravala i petorica novajlija u redovima Radničkog: Strahinja Rašović, Miloš Miličić, Aleksa Ukropina, Marko Radulović i Nikita Krug.

– Sve su to momci koje smo želeli, takoreći naši prvi „pikovi“. Jako lepo su se uklopili u ekipu i atmosferu. Što se tiče ispunjavanja zadataka, sve je na visokom nivou, pravi su profesionalci. Uigranost ide svojim tokom, nije idealno, ali polako dolazi na svoje mesto – zaključio je Stevanović.

TEŠKA GRUPA U KVALIFIKACIJAMA ZA LIGU ŠAMPIONA

Vaterpolisti Radničkog izvukli su veoma tešku grupu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa će se za mesto u najelitnijem klupskom takmičenju boriti u Budimpešti, sa domaćim OSC-om, ruskim Sintezom, španskom Terasom i francuskim Turkoanom.

Kvalifikacije za Ligu šampiona ove godine igraju se u novom formatu, pa je 18 timova podeljeno u dva grada, u ukupno četiri grupe, a samo dve ekipe izboriće se za elitu.

Radnički je u grupi B1, dok su u grupi B2 u Budimpešti grčki Vuljagmeni, italijanska Breša i rumunska Oradea. Pobednici ove dve grupe sastaće se u finalnoj utakmici za plasman u Ligu šampiona.

Domaćin drugog turnira je italijanska Ortiđa, koja je u grupi A1 sa španskom Barselonom, rumunskom Steauom, Jadranom iz Splita i Primorcem iz Kotora, a pobednik te grupe urkstiće koplja sa najboljim iz grupe A2, u kojoj su mađarski Solnok, zagrebačka Mladost, francuski Pej d’Eks i grčki Idraikos.

– Grupa nije mogla da bude laka, jer ima mnogo jakih ekipa u kvalifikacijama. Mi u grupi imamo tri ekipe koje su i prošle godine igrale Ligu šampiona – Terasu, Sintez i OSC, dok ćemo u slučaju osvajanja prvog mesta igrati najverovatnije sa Brešom za plasman u elitno takmičenje. Realno smo još uvek mlad klub, ali pokušaćemo da izborimo plasman u Ligu šampiona. Nisam ni preterano nezadovoljan žrebom, videćemo kako ćemo odigrati, to je najvažnije – rekao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Kvalifikacije su planirane za sredinu novembra.

Izvor i foto: SPD VK Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!