Uspešan povratak iz Mostara

5

Kragujevački biciklisti, učesnici tradicionalnog tandem biciklističkog maratona Kragujevac – Mostar, uspešno su se vratili iz Mostara. Tim povodom Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti, organizovao je prijem za učesnike maratona i tim koji ih je pratio na petodnevnom putu.

Uputivši čestitke na uspešno završenom poduhvatu, Kovačević je istakao da ovaj maraton ima višestruki značaj ne samo u sportskom i takmičarskom duhu, već i u jačanju saradnje sa gradovima kroz koje maraton svake godine prolazi.

„Veliko mi je zadovoljstvo i čast da razgovaram sa biciklistima o njihovim iskustvima i svemu onome kroz šta prolaze na tom putu. Pored vrsnog sportskog podviga na svojstven način jačaju saradnju sa gradovima kroz koje svake godine prolaze. U planu je da se saradnja sa gradovima u regionu i Evropi širi, ne samo kroz sport već da razmenjujemo iskustva i negujemo odnose i kroz kulturu i umetnost.“ – rekao je Kovačević.

Prema rečima Gorana Ilića, generalnog sekretara Paraolimpijske akademije “Junior“, ovogodišnji maraton je kao i većina prethodnih ispunio i čak prevazišao očekivanja organizatora, pokrovitelja i prijatelja.

„I ovaj, XII maraton po redu, iznedrio je posebne vrednosti i pokrenuo nove projektne ideje, tako da će pored infrastrukturnog projekta Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“ biti još novih sadržaja jer će se uključiti i Fudbalski savez Srbije. Uloženi trud, napori i dostignuća najstarijeg (Bratislava Stamenkovića) i najmlađeg (Pavla Ivkovića) bicikliste koji su svojom vožnjom podržali našu manifestaciju, učinili su da ovaj maraton bude prepoznatljiv.“ – istakao je Ilić.

Prijemu su prisustvovali i Marko Pavlović, član Kluba ekstremnih sportova „Kragujevac“, koji je učestvovao u tradicionalnim skokovima sa starog mostarskog mosta, zatim predstavnici udruženja “Biram Kragujevac“, predstavnica predškolske ustanove za decu “Nada Naumović“, članovi GTO Kragujevac i Dragan Sretenović, predstavnik GU za vanprivredne delatnosti, koji je od samog početka ove manifestacije uz organizatore i sportiste.

Izvor i foto: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti