KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadijski zet Aleksandr Komarov nova zvezda Rvačkog kluba Kragujevac

Rvački klub Kragujevac nedavno je dobio novu upravu, ali i kapitalno pojačanje za nastupajuću sezonu, u kojoj Kragujevčani očigledno imaju ozbiljne takmičarske ambicije. Pristupnicu kragujevačkom klubu potpisao je doskorašnji ruski reprezentativac Aleksandr Komarov, koji će se ubuduće takmičiti pod zastavom Srbije.

Foto: Rvački klub Kragujevac

Svojevremeno najbolji mladi rvač Evrope i sveta krajem oktobra se venčao sa Kragujevčankom Nevenom Vulović, inače nekadašnjom reprezentativkom Srbije i članicom Rvačkog kluba Kragujevac, nakon čega je odlučio da se zajedno sa suprugom nastani u šumadijskoj prestonici i pristupi prošlogodišnjem polufinalisti plej-ofa, koji je tako dobio kapitalno pojačanje za novu takmičarsku sezonu.

Momak rođen 1999. godine u Sant Petersburgu u svojoj bogatoj kolekciji medalja ima po dve titule evropskog i svetskog prvaka u juniorskom i kadetskom uzrastu, bio je evropski i svetski šampion i u konkurenciji mlađih seniora, dok u seniorskoj konkurenciji ima dve osvojene bronze sa evropskih prvenstava u Bukureštu 2019. i Rimu 2020. godine.

Komarov je krajem decembra dobio saglasnost Rvačkog saveza Rusije da se takmiči pod zastavom Srbije, a već u prvom nastupu u dresu Orlova na ranking turniru Svetske rvačke federacije u Zagrebu uspeo je da se okiti bronzom u kategoriji takmičara do 87 kg.

Učešće na ovom turniru predstavljalo je neku vrstu lakšeg zagrevanja za novopečenog srpskog reprezentativca pred nastup na Evropskom seniorskom prvenstvu u Bukureštu od 12. do 18. februara, gde će takođe biti među glavnim kandidatima za medalju.

Za kraj februara predviđeno je održavanje prvog kola Super lige Srbije, kada bi Komarov trebao da debituje u dresu Rvačkog kluba Kragujevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!