KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Štrajk fudbalera Radničkog

fk-radnicki

Fudbaleri Radničkog odlučili su da stupe u štrajk zbog neispalećenih zarada i od juče odbijaju da treniraju, sve dok im se ne isplate dugovanja.

Ni ova jesen u kragujevačkom superligašu nije prošla bez štrajka fudbalera. Podsetimo, i prošle godine u novembru fudbaleri Radničkog su štrajkovali zbog neisplaćenih zarada, a potpuno preslikana situacija događa se i ove sezone.

Klub se, kao što je poznato, odavno nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, pre svega zbog izostanka podrške od strane gradskih čelnika. Kragujevački superligaš još uvek nije rešio ni pitanje prvog čoveka kluba, budući da je Aleksandar Mitrović još početkom oktobra podneo ostavku.

Štrajk fudbalera, u situaciji kada se klub nalazi na poslednjem mestu prvenstvene tabele i kada mu predstoji jako važan duel sa Vojvodinom u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone, sigurno nije nešto preko čega se olako može preći i definitivno predstavlja razlog za zabrinutost.

Tim povodom danas se oglasila i Uprava kluba kratkim saopštenjem:

„Fudbaleri Radničkog 1923 od juče su u štrajku i ne treniraju zbog dve neisplaćene zarade. Uprava kluba ostaje pri stavu da do prvog priliva novca, klub nije u mogućnosti da zaostale zarade izmiri.

Upravni odbor Radničkog 1923 iznenađen je ovim postupkom igrača, koji ne shvataju situaciju u gradu, koji je najveći finansijer kluba. Obzirom na situaciju na tabeli, očekivano bi bilo da štrajkuju Upravni odbor i navijači Radničkog 1923.“

Dakle, odgovornost se prebacuje sa jedne strane na drugu i pitanje je kakav će konačan epilog biti. U svemu ovome najviše ispaštaju navijači kluba sa „Čika Dače“, koji se i dalje nadaju da će se klub stabilizovati, isplivati iz krize i obezbediti opstanak na kraju sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *