Slavko Perović novi sportski direktor Radničkog 1923

Posle dužeg niza godina, Fudbalski klub Radnički 1923 ponovo ima sportskog direktora. U pitanju je nekadašnji fudbalski internacionalac Slavko Perović, koji se posle pune dve decenije vraća u matični klub sa željom da svoje dugogodišnje igračko iskustvo iskoristi u pravcu unapređenja funkcionisanja sportskog sektora kragujevačkog prvoligaša.

Perović je nedavno odlučio da stavi tačku na svoju bogatu igračku karijeru, koju je započeo upravo u mlađim kategorijama kluba sa “Čika Dače”. Fudbalski put ga je dalje vodio preko Rada, Obilića, Crvene zvezde, sve do Turske, u kojoj je proveo šest godina, i Rumunije, gde je imao poslednji igrački angažman u dresu Dinama iz Bukurešta.

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, članova klupskog rukovodstva i sportskih prijatelja, Perović je danas na stadionu “Čika Dača” zvanično promovisan u novog sportskog direktora Radničkog 1923, a prvi mu je dobrodošlicu poželeo čelni čovek kragujevačkog prvoligaša Nikola Fržović.

POČETAK SARADNJE: Nikola Fržović i Slavko Perović

– Mislim da će dolaskom Slavka Perovića na poziciju sportskog direktora naš klub produžiti kontinuitet dobrog funkcionisanja i rezultata. Ovim putem bih se zahvalio ljudima iz lokalne samouprave, koji su izašli u susret našim željama i omogućili nam da Slavko Perović postane deo ovog kluba – izjavio je Fržović.

Ispred lokalne samouprave, Perovića je srdačno pozdravio gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

DOBRODOŠLICA: Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić poželeo je novom sportskom direktoru „crvenih“ puno sreće u daljem radu

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u Fudbalskom klubu Radnički 1923 i što prisustvujem promociji novog sportskog direktora Slavka Perovića, koji je kao dete ovog kluba i rođeni Kragujevčanin odlučio da se oduži svom rodnom gradu i prihvati ovaj izazov. Ja mu iskreno želim puno sreće i uspeha u njegovom radu – poručio je Dašić.

Govoreći o motivima koji su ga naveli da prihvati ovu funkciju, novi sportski direktor Kragujevčana napomenuo je da je Radnički 1923 jedan od najvećih klubova u zemlji i da mu je velika čast i zadovoljstvo što će imati priliku da doprinese daljem razvoju kluba i njegovom približavanju evropskim standardima.

– Jako sam srećan što sam posle punih dvadeset godina ponovo u klubu koga volim i za koji navijam od malih nogu. Radnički 1923 je sigurno među pet najboljih klubova u državi, ako uzmemo u obzir tradiciju, veličinu grada i navijače. To mi je omogućilo da sa lakoćom donesem jednu inače tešku životnu odluku i latim se ove prilično odgovorne funkcije – pojasnio je Perović razloge svog povratka na “Čika Daču”.

Novi sportski direktor Kragujevčana vidi prostor za napredak u svim takmičarskim selekcijama, a poseban akcenat biće stavljen na omladinsku školu, od koje se očekuje da bude nepresušan izvor igrača za prvi tim.

– Naša vizija za budućnost je da iz sopstvene škole crpimo igrače za prvi tim i plasiramo ih na fudbalsku mapu Srbije. Po meni, sasvim je prirodno da najtalentovanija deca iz ovog grada budu u Radničkom, a da bi se to dogodilo, potrebno je da ovaj klub ponovo učinimo simbolom Kragujevca, kako bi svi igrači, bilo da su u pitanju naša deca ili igrači sa strane, bili ponosni što su deo jednog tako velikog kluba – napomenuo je Perović.

Perovićeva ideja je da u funkcionisanje kluba uključi što je moguće veći broj bivših fudbalera Radničkog 1923, koji bi sa svojim fudbalskim znanjem i iskustvom mogli da budu od velike koristi u pravcu daljeg napretka kluba.

– Nastojaćemo da neke naše bivše igrače, bilo da su oni aktivni ili su već okončali svoje karijere, vratimo u klub, kako bi svojim znanjem i iskustvom doprineli tome da ovaj klub ide u pravom smeru. Ja sam već obavio neke preliminarne razgovore sa pojedinim igračima i oni su spremni da se uključe u rad u kluba – otkriva sportski direktor Kragujevčana.

Perović se dotakao i aktuelnog prelaznog roka, istakavši da je zadovoljan postojećim igračkim kadrom, koji je jesenju polusezonu okončao na vodećoj poziciji Prve lige Srbije, sa pet bodova prednosti u odnosu na novosadski Kabel. Ipak, to ne znači da će Kragujevčani sedeti skrštenih ruku, već im je namera da angažovanjem nekolicine mladih i talentovanih igrača u ovom prelaznom roku formiraju okosnicu ekipe, koja bi, kako stvari trenutno stoje, od jeseni trebala da se takmiči u Super ligi.

– Mislim da je igrački kadar Radničkog 1923 jako kvalitetan, što pokazuje i trenutni plasman na tabeli. Ono što je neka moja vizija za ovaj prelazni rok, to je da igrački kadar dodatno ojačamo dovođenjem nekolicine mladih igrača i da već sad pripremimo ekipu za potencijalni ulazak u Super ligu, a da onda u junu i julu angažujemo još par kvalitetnih igrača na deficitarnim pozicijama – dodao je Perović.

Kragujevčani su pre nedelju dana zvanično započeli pripreme za prolećni deo sezone u Prvoj ligi Srbije. Za subotu je već zakazana i prva pripremna utakmica protiv Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi, koja će biti odigrana na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”.

M. P.
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *