Sariću srebro na državnom prvenstvu za starije pionire

Član Rvačkog kluba Kragujevac Mihajlo Sarić okitio se srebrnom medaljom na državnom prvenstvu za starije pionire (do 15 gostina starosti) u rvanju grčko-rimskim stilom, koje je danas održano u Senti.

Talentovani Kragujevčanin je prve tri borbe u kategoriji takmičara do 75 kilograma dobio na impresivan način, tako što je redom „tuširao“ Mihajla Starčevića iz somborskog Radničkog, Slavka Jovanovića iz beogradskog Dorćola i konačno u polufinalu Arpada Komaromija iz Partizan Mola.

U borbi za zlato, Mihajlo je na poene poražen od Branka Đukića iz zrenjaninskog Proletera. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala, u kome je mladi Kragujevčanin bio uspešniji od Zrenjaninca.

Mihajlo ističe da nije bio u potpunosti spreman za ovo takmičenje, ali će nastojati da podigne formu za naredne takmičarske izazove, a pre svega predstojeće Evropsko prvenstvo na kome će gotovo izvesno učestvovati.

Pored Mihajla, Rvački klub Kragujevac na ovom prvenstvu predstavljali su još i Ognjen Jakovljević (do 48 kg) i Miloš Aranđelović (do 52 kg), koji su zauzeli peta mesta u svojim kategorijama.

Inače, trofej namenjen najuspešnijoj ekipi na turniru osvojio je zrenjaninski Proleter, koja je sakupio 160 poena. Drugoplasirana Senta ostvarila je učinak od 105 bodova, a trećeplasirani Soko iz Sombora osvojio je 75 bodova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *