KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sariću srebro na državnom prvenstvu za starije pionire

Član Rvačkog kluba Kragujevac Mihajlo Sarić okitio se srebrnom medaljom na državnom prvenstvu za starije pionire (do 15 gostina starosti) u rvanju grčko-rimskim stilom, koje je danas održano u Senti.

Talentovani Kragujevčanin je prve tri borbe u kategoriji takmičara do 75 kilograma dobio na impresivan način, tako što je redom „tuširao“ Mihajla Starčevića iz somborskog Radničkog, Slavka Jovanovića iz beogradskog Dorćola i konačno u polufinalu Arpada Komaromija iz Partizan Mola.

U borbi za zlato, Mihajlo je na poene poražen od Branka Đukića iz zrenjaninskog Proletera. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala, u kome je mladi Kragujevčanin bio uspešniji od Zrenjaninca.

Mihajlo ističe da nije bio u potpunosti spreman za ovo takmičenje, ali će nastojati da podigne formu za naredne takmičarske izazove, a pre svega predstojeće Evropsko prvenstvo na kome će gotovo izvesno učestvovati.

Pored Mihajla, Rvački klub Kragujevac na ovom prvenstvu predstavljali su još i Ognjen Jakovljević (do 48 kg) i Miloš Aranđelović (do 52 kg), koji su zauzeli peta mesta u svojim kategorijama.

Inače, trofej namenjen najuspešnijoj ekipi na turniru osvojio je zrenjaninski Proleter, koja je sakupio 160 poena. Drugoplasirana Senta ostvarila je učinak od 105 bodova, a trećeplasirani Soko iz Sombora osvojio je 75 bodova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *