Radnički i Vodovod udruženi napadaju duplu krunu

30. januar. 2014. godine predstavlja sigurno jedan od najznačajnijih datuma, kada je u pitanju šah u Kragujevcu. Naime, danas je u direkciji „Vodovoda“ potpisan sporazum o pripajanju Šahovskog kluba „Vodovod“ Šahovskom klubu „Radnički“ i formiranju jedinstvenog kluba „Radnički Vodovod“. Tako će dve kragujevačke ekipe, ujedinjene, pokušati da konačno donesu Kragujevcu toliko željenu titulu ekipnog prvaka države u šahu, kao i trofej u Kupu.

U pristustvu medija i članova Upravnog odbora novoformiranog kluba, ugovor o pripajanju potpisali su predsednik ŠK „Vodovod“ Obren Ćetković i prvi čovek ŠK „Radnički“ Zoran Šutić. Ideja o zajedničkom udruživanju snaga dva kragujevačka šahovska kluba „tinja“ još odavno. Imajući u vidu trenutnu ekonomsku situaciju, procenjeno je da je za Kragujevac možda i previše da ima dve šahovske ekipe, pa je na inicijativu članova Upravnog odbora oba kluba formiran „Radnički Vodovod“, koji će u ovoj godini imati najveće ambicije.

Prema rečima Obrena Ćetkovića, predsednika novoformiranog kluba, sve osim titule u prvenstvu i kupu smatraće se neuspehom.

„Vodovod u proteklih nekoliko godina nikako nije uspevao da uzme trofej, ni u prvenstvu, ni u Kupu. Zbog toga je zaključak Upravnog odbora novofomiranog kluba da će se ove godine sve osim titule u prvenstvu i kupu smatrati neuspehom. Svaka druga opcija je neprhivatljiva.“ – istakao je Ćetković, koji nije štedeo reči hvale na račun ŠK „Radnički“:

„Skoro osam decenija ŠK „Radnički“ uspešno funkcioniše i bitiše na šahovskoj sceni. Za sve to vreme Radnički je bio stabilan prvoligaš, od koga su mnoge ekipe u bivšoj Jugoslaviji sa pravom strepele. Moram istaći da je u velikoj meri zahvaljujući Radničkom i formiran ŠK „Vodovod“. Ova dva kluba su i do sada dobro sarađivala, iako je bio prisutan taj sportski rivalitet. Mislim da smo ovom saradnjom napravili pravi potez za šah u Kragujevcu i da ćemo pre svega doprineti razvoju mladih kragujevačkih šahista, poput braće Radović, Bojana Jovanovića i Nikole Radovanovića, koji bi u narednom periodu trebali da postanu okosnica kluba.“

Zoran Šutić, koji je u ime Radničkog potpisao ovaj ugovor o saradnji, smatra da je ovo ujedinjenje dva kragujevačka šahovska kluba učinjeno za dobrobit šaha u Kragujevcu i da će se na ovaj način obezbediti adekvatni uslovi za funkcionisanje prvog tima i razvoj budućih igrača.

Kada je u pitanju sastav ekipe za takmičenje na oba fronta, on je zaista impozantan. Okosnicu tima činiće nekadašnji državni prvaci Branko Damljanović, Ivan Ivanišević, Miloš Perunović i Dragan Barlov, kao i aktuleni šampion Srbije Boban Bogosavljević, uz nekadašnjeg šampiona Ukrajine Zahara Efimenka, člana legendarne ukrajinske reprezentacije koja je osvojila zlato na Šahovskoj olimpijadi u Hanti-Mansijsku, a poslednji član ekipe biće niški velemajstor Miroslav Miljković, jedan od najboljih šahista južne Srbije.

Nema sumnje da će „Radnički Vodovod“ u ovom sastavu biti prvi favorit za „duplu krunu“ i strah i trepet za svoje protivnike. Nadamo se da će novoformirani prvoligaš startovati u skladu sa visokim ambicijama i da će trofeji konačno stići u Kragujevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti