KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički i Vodovod u Vrnjačkoj Banji

U subotu 21.avgusta 2010.godine u Vrnjačkoj Banji počinje Ekipno prvenstvo Srbije u šahu. Naš grad predstavljaće dva kluba, Radnički i Vodovod Kragujevac. Pred sam polazak na prvenstvo razgovarali smo sa predsednikom šahovskog kluba Radnički Zoranom Šutićem. Evo šta očekuje od njegove ekipe:

– Očekujem da ponovimo igru od prošle godine kada smo se borili do samog kraja za vrh tabele. Doduše neće biti ni malo lako jer je u šahu sam sistem veoma težak imajući u vidu da tri ekipe ispadaju u niži rang tako da je veoma mala razlika naći sredinu. Nadam se da ćemo zazeti jedno od prvih pet mesta. Ukrajinac Efimenko je uvek bio naša najbolja prva tabla, naravno tu je i Barlov. Antić i Abramović su uvek standardni ekipni igrači, i ako svi ravnomerno podnesu teret rezultat neće izostati. Naši kragujevčani Zoran Novoselski i Pavlović Goran prošle godine su bili odlični pa se nadam da će i ove ponoviti iste igre. I pored finansijskih problema ekipa će se naći na ekipnom šampionatu.

Ko su najveći favoriti za osvajanje titule?

– Najveći kandidati za titulu su Novosаdski ŠK DDOR Novi Sаd, valjevački Sveti Nikolaj i beogradski Beopublikum. Mogu i da se dogode i iznenađenja. Izdvojiću Vodovod, Smederevo i naravno Radnicki.

Turnir u organizaciji šahovskog saveza Srbije, Liga odborom Prve lige Srbije i takmičarskom komisijom ŠSS traje do 31.avgusta. Ekipa Radničkog nastupiće u punom sastavu na čelu sa generalnim sekretarom i internacionalnim majstorom Zoranom Novoselskim. Osim njega boje Radničkog u Vrnjačkoj Banji braniće Abramović Boško, Antić Dejan, Barlov Dragan, Martić Ivan, Milićević Miodrag, Pavlović Goran, Ristić Nenad i ukrajinac Efimenko Zahar.

Titulu ekipnog prvaka Srbije brani VŠK Sveti Nikolaj iz Valjeva. Treba potsetiti da su šahisti Radničkog prošle godine osvojili vrlo dobro 4.mesto.

Ekipni šampionat Srbije za muškarce održaće se u hotelu “Zvezda“ u Vrnjačkoj Banji a šahisti Radničkog biće smešteni u hotelu “Fontana“. Posetioci našeg portala moći će svih 10 dana koliko traje šampionat da budu redovno informisani o igri naših klubova i da prate uživo partije iz Vrnjačke Banje. Nema sumnje, biće to pravi ugođaj za sve ljubitelje šaha u našem gradu , a i šire. Ekskluzivne slike sa turnira samo na našem portalu i zvaničnom sajtu Šahovskog kluba Radnički.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti