Prvi memorijal „Nenad Manojlović“ u Kragujevcu

DSC_0605 copyVaterpolo klub „Radnički“ iz Kragujevca biće domaćin međunarodnog Memorijalnog turnira „Nenad Manojlović“, u okviru koga će se takmičiti generacije dečaka rođenih 2002. godiine. Turnir će trajati od 30. jula do 2. avgusta na bazenu Sportskog centra „Park“.

Pored domaćina, VK „Radnički“, na turniru će nastupiti još pet ekipa: italijanska Roma Vis Nova, turski Galatasaraj, mađarski Ferencvaroš i srpski klubovi Spartak Prozivka iz Subotice i Valis iz Valjeva.

Prva tri dana na programu je ligaški deo turnira, u okviru koga svako igra sa svakim, a u nedelju su dueli za konačan plasman.

TURNIR NENAD MANOJLOVIC

BIOGRAFIJA NENADA MANOJLOVIĆA

Nenad Manojlović (1954-2014) bio je legendarni srpski trener, vaterpolista i selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Sa Partizanom, za koji je najviše nastupao u igračkoj karijeri, osvojio je duplu krunu kao trener 1995. godine. Kao selektor reprezentacije osvojio je srebrnu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2004, odnosno 2000. godine, srebrnu i bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima 2001. i 2003. i zlatne medalje na Evropskim prvenstvima 2001. i 2003.

Posle selektorske funkcije postao je sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije.
Manojlović je iznenada preminuo 24. novembra 2014. na putu ka Sofiji, gde je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru.

Bio je revolucionar vaterpola i umnogome je pomagao novoformirani Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca. Članovi kluba imali su posebnu vezu sa Manojlovićem, koji je uvek bio spreman da ih posavetuje i nosi velike zasluge za dosadašnje uspehe, pa se stoga i odigrava ovaj Memorijal u njegovu čast.

UPIS U TOKU

U toku je i upis u školicu vaterpola Radničkog, za dečake rođene 2004. godine i mlađe, koji se mogu prijaviti utorkom i četvrtkom od 18 časova, a prva dva meseca treniranja su besplatna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti