KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Prva provera „crvenih“

U prvoj test utakmici na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Radničkog 1923 odmeriće snage sa pljevaljskim Rudarom. Utakmica se igra danas od 17.30 časova u Radomlju, mestu udaljenom oko devedeset kilometara od letnje baze „crvenih“ Slovenj Gradeca.

Došao je trenutak da izabranici trenera Dejana Joksimovića sve ono na čemu su naporno radili tokom proteklih desetak dana priprema testiraju u praksi. Kako je novi šef struke Kragujevčana najavio, plan je da dve različite ekipe odigraju po poluvreme kako bi se stekao jasan uvid u trenutne mogućnosti svih igrača koji se nalaze na pripremama u Sloveniji.

Ono što se da primetiti, jeste da je atmosfera na treninzima jako dobra i da igrači bez većih problema prolaze kroz letnji „dril“. Tokom početne faze priprema u Kragujevcu fudbaleri Radničkog 1923 više su radili na sticanju kondicije, a sada se polako akcenat prebacuje na tehničko-taktičke elemente i usavršavanju željenog modela igre.

Kada je reč o današnjem protivniku „crvenih“, ekipi Rudara, ona je već imala priliku da odigra dve pripremne utakmice u Sloveniji, u kojima je doživela prilično ubedljive poraze, najpre od Celja (1:6), a potom i od Gorice (0:5). Naravno da ovi rezultati nisu generalni pokazatelj kvaliteta ekipe iz Pljevalja, koja je, poput Radničkog 1923, kroz baraž mečeve sa podgoričkom Mladošću uspela da sačuva mesto u Prvoj ligi Crne Gore.

Pljevaljci su se ovog leta bacili na ozbiljnu rekonstrukciju tima. Ekipu je napustilo nekoliko važnih „šrafova“ iz prethodne sezone, a plan je da se do kraja prelaznog roka formira mlada i kvalitetna ekipa, koja će se umesto za opstanak, boriti za izlazak u Evropu.

M. Pasuljević
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.