KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Čapljić: “Primamo, ali i dajemo dosta golova“

Fudbaleri Radničkog 1923 sutra putuju za Vranje gde će u nedelju odigrati utakmicu 6.kola Prve lige Srbije protiv neugodnog domaćina Dinama. Šefu stručnog štaba Kragujevčana Vladi Čapljiću svi igrači su na raspolaganju tako da će kragujevčani izaći u najjačem sastavu. Utakmica će se igrati od 16:30h. Pred pomenuti duel održana je redovna konferencija za štampu na  kojoj su se pojavili pored PR menadžera Milene Živković, šef stručnog štaba Vlado Čapljić i napadač Radničkog Lazar Vidić.

– Igraćemo kao i na prethodnim gostovanjima sa Zemunom i sa Banatom. Igraćemo svoju igru, znači ofanzivno i napadački. Nadam se pozitivnom rezultatu. Njima smo motiv više i sigurno će biti veoma teška utakmica sa druge strane izuzetno borbena. Nadam se da ćemo parirati trčanjem i borbenošću i da smo kvalitetnija ekipa i da možemo doći do pozitivnog rezultata. Idemo na pobedu ako se vratimo sa pobedom to je zato što smo išli na pobedu. – rekao je Čapljić.

Na pitanje zbog čega Radnički prima puno golova, Čapljić je rekao:

Mi uvek idemo na varijantu da damo više golova od protivnika. Ja igram sa dva i po špica što znači da svaku utakmicu igramo sa igračem manje u veznoj liniji. Srem nam je držao 60:40 loptu. Ja sam za to, ajde da držimo mi 80% loptu a Srem će 20%, al tad neću imati igrača gore. Neću imati završnicu. Ući ću dva puta u šesnaest metara. Izuzetno je teško da budeš ofanzivan a da se spasiš problema u toj fazi. Gledajući Banat i Zemun, dva gostovanja, mi smo četiri gola primili iz prekida. Dva iz kornera, jedan iz penala, jedan iz sl. udarca.

Svoje očekivanja pred gostovanje u Vranje izneo je i Lazar Vidić:

– Mi na svakoj utakmici dali kući, dal’ na strani idemo na pobedu. Jeste da je teren u Vranju “vruć“ teren, malo ko ih je dobio. Mislim da su oni 4.boda osvojili i sva četiri kod kuće. Ja se nadam da će da dobijemo tu utakmicu i da ćemo da nastavimo put ka prvom mestu i ulaskom u viši rang. Atmosfera je super u ekipi i nadam se pobedi u Vranju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *