Pletikosiću dupla kruna u Novom Sadu, uz novi državni rekord

Stevan Pletikosic MK (4)Stevan Pletikosić, legendarni srpski strelac, inače član kragujevačkog „Čika Mate“, još jednom je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi pred Olimpijske igre u Riju. On je na prvenstvu Srbije MK oružjem, održanom proteklog vikenda u Novom Sadu, osvojio zlato u trostavu i odbranio titulu u gađanju MK puškom iz ležećeg stava, popularnom „olimpijskom meču“, uz novi državni rekord.

Pletikosić je najpre prvog dana prvenstva, u subotu, uspeo da se domogne zlata u trostavu i to ubedljivim trijumfom u finalu ispred Milenka Sebića, koji je bio najbolji u kvalifikacijama. Na korak od pobedničkog postolja u ovoj disciplini bio je i Milutin Stefanović, Pletikosićev klupski kolega, koji je na kraju završio iza trećeplasiranog Dejana Pešića iz Pančeva 1813.

MK puska 60 lezeci Pesic, Pletikosic, Stefanovic, Jovanovic, VusekrunaPletikosić rekordom do zlata u disciplini MK puška-ležeći stav (Foto: Nikola Marić)

Drugog dana takmičenja Pletikosić je bio još ubedljiviji u gađanju MK puškom iz ležećeg stava. Sa rezultatom od 209,6 krugova, iskusni strelac je za 0,2 kruga nadmašio vlastiti državni rekord finala, postavljen početkom juna na finalu Kupa Srbije, takođe u Novom Sadu. Iza Pletikosića našao se Dejan Pešić sa rezultatom od 202,8 krugova, dok je treće mesto pripalo Milutinu Stefanoviću sa pogođena 183 kruga. Četvrto mesto zauzeo je Stevan Jovanović iz „Čika Mate“ (162,2).

MK lezeci ekpno Foto Nikola MaricEkipna titula za strelce „Čika Mate“ MK puškom-ležeći stav (Foto: Nikola Marić)

Ekipno, „Čika Mata“ je očekivano došao do titule u gađanju MK puškom-ležeći stav, dok u trostavu nije bilo ekipnog proglašenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti