Pletikosić na 20. mestu, Stefanović na 59. poziciji

fb kraj stevan pletikosicStevan Pletikosić, reprezentativac iz redova kragujevačkog “Čika Mate”, zauzeo je 20. mesto MK puškom 60 metaka ležeći poslednjeg, šestog dana Svetskog kupa u streljaštvu u vojnoj bazi Fort Bening u SAD, sa 626,1 pogođenim krugom, dok je drugi član „Čika Mate“ Milutin Stefanović završio na 59. mestu sa 612,4 kruga.

Zlatna medalja pripala je Henriju Junghaenelu (Nemačka) sa 208,9 krugova, ispred Kineza Gang Liua sa 208 krugova i američkog strelca Nikolausa Mourera sa 186,8 krugova. Za ulazak u finale bio je potreban 626,1 krug. U konkurenciji se našao i Milenko Sebić, koji je na kraju zauzeo 29. mesto.

Srpski strelci su u Fort Beningu osvojili četiri medalje. Dva srebra osvojili su Ivana Maksimović i Milutin Stafanović (oboje vazdušnom puškom), a dve bronze Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj). Četvrta u finalu bila je Andrea Arsović vazdušnom puškom. Osma mesta u finalima zauzeli su Zorana Arunović (MK pištolj) i Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj). Deseto mesto osvojila je Ivana Maksimović MK puškom trostav.

Preostala tri svetska kupa ove godine na programu su u Minhenu (4 – 13. jun), Mariboru (13 – 21. jun) i Pekingu (1 – 7. jul).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti