Odličan start „Radnički-Vodovoda“ na ekipnom prvenstvu Srbije

r01_prvaligasrb2014_sl19U subotu, 30. avgusta, u Paliću kod Subotice, počelo je ekipno prvenstvo Srbije u šahu. Nakon tri odigrana kola u konkurenciji šahista, na čelu tabele nalaze se ekipe Radnički-Vodovoda iz Kragujevca i Jugovića iz Kaća.

Šahisti Radnički-Vodovoda otputovali su na Palić sa željom da se konačno okite titulom državnog prvaka. Novostvoreni klub, nastao spajanjem ŠK Radnički i ŠK Vodovod, jedina je ekipa, pored aktuelnog šampiona Srbije Novosadskog ŠK, koja ima velemajstore na svih šest tabli.

Kragujevčani imaju zaista šahovski „drim tim“, koji predvodi mladi mađarski velemajstor Ričard Raport, jedini učesnik državnog šampionata koji je „prevalio“ granicu od 2700 rejting poena. Pored njega tu su nekadašnji prvaci zemlje Miloš Perunović, Ivan Ivanišević, Branko Damljanović i Boban Bogosavljević, dok na poslednjoj, šestoj tabli, nastupa jedan od najboljih šahista južne Srbije, velemajstor Miroslav D.Miljković.

Shodno visokim ambicijama,  šahisti Radnički-Vodovoda su opravdali očekivanja na startu šampionata. U prvom kolu pregažen je novi prvoligaš, ekipa Jelice iz Goračića, sa 5:1. U drugom kolu pao je Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 4,5:1,5, da bi u trećem kolu usledio najubedljiviji trijumf Kragujevčana od 5,5:0,5 nad Bačkom iz Pačira.

Tako su Kragujevčani sa makismalnim učinkom od 9 bodova zaposeli vrh tabele, zajedno sa Jugovićem iz Kaća. U četvrtom kolu, koje je na programu danas od 16 časova, Radnički-Vodovod očekuje duel sa beogradskom Crvenom zvezdom.

Rezultati 3. kola: Spartak-Jasenica 3,5:2,5, Jugović-Itaka 4,5:1,5, Sloven-Crvena zvezda 3,5:2,5, Radnički Vodovod-Bačka 5,5:0,5, Lasta-Metalac Takovo 3:3, Novosadski ŠK-Jelica 3:3.

Tabela nakon 3. kola: Radnički-Vodovod 9 (15), Jugović 9 (14), Novosadski ŠK 5 (10,5), Jelica 4 (9), Spartak 4 (9), Sloven 4 (9), Crvena zvezda 3 (8), Bačka 3 (4,5), Jasenica 2 (8,5), Itaka 2 (7,5), Metalac Takovo 2 (7,5), Lasta 1 (5,5).

Parovi 4. kola: Jasenica-Jelica PEP, Metalac Takovo-Novosadski ŠK, Bačka-Lasta, Crvena zvezda-Radnički Vodovod, Itaka-Sloven, Spartak-Jugović.

Foto: ŠSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti