Odličan start kragujevačkih biciklista u Kupu Srbije

12974391_10206979890390860_3886559060643294632_n
Aleksa Marić na spustu

Proteklog vikenda startovalo je takmičenje u MTB Kupu Srbije. Prva trka vožena je u nedelju, 10. aprila, u Ribarskoj Banji, pod nazivom „Trka u čast Kralja Petra I Karađorđevića“, i na njoj su kragujevački biciklisti ostvarili zapažene rezultate. 

Na veoma teškoj, kišom nakvašenoj stazi, svojom vožnjom oduševile su poletarke Radničkog, devojčice mlađe od 13 godina. Iva Pavlović je osvojila prvo mesto, dok je Teodora Vasiljević svoju debitantsku trku završila na odličnom trećem mestu. Njih dve su Radničkom donele i zlato u ekipnoj konkurenciji.

Sa druge strane, braća Andrija i Petar Anđelković su u konkurenciji poletaraca zauzeli drugo mesto u ekipnom plasmanu, što je veliki uspeh, posebno ako se uzme u obzir činjenica da im je to prva trka u životu. Pojedinačno, Andrija je zauzeo treće, a njegov osmogodišnji brat Petar, ujedno i najmlađi učesnik celokupnog takmičenja, domogao se četvrtog mesta.

Njihovi treneri Marko Pavlović i Aleksandar Marić su u master klasi zauzeli drugo, odnosno treće mesto, ali su u ekipnom plasmanu osvojili prvo mesto i doneli još jedno zlato ekipi Radničkog. Vredi zabeležiti i debi Stefana Vasiljevića za kragujevačku ekipu. On je na kraju osvojio odlično šesto mesto.

Kada je u pitanju elitna kategorija, Aleksa Marić je u bodovanju za Kup Srbije zauzeo drugo, a u ukupnom plasmanu četvrto mesto, pošto su ispred njega završila dva takmičara iz Crne Gore. Drugi takmičar Radničkog u ovoj disciplini Strahinja Trakić nije imao sreće, pošto je zbog tehničkih problema bio primoran da odustane od trke.

Odličan nastup imali su i takmičari kragujevačke Ciklomanije Marija Jolović i Milan Vukajlović, koji su osvojili po srebro u konkurenciji mlađih kadeta. Kadet Radničkog Bogdan Lazić je posle niza pehova zauzeo sedmo mesto u svojoj kategoriji.

U konkurenciji juniora Nikola Gvozdenović iz Ciklomanije osvojio je drugo mesto, dok je Dušan Kostović iz Radničkog završio na četvrtoj poziciji.

Narednog vikenda kragujevačke bicikliste očekuje nastup na trci u Košutnjaku, koja se takođe boduje u MTB Kupu Srbije, a sudeći po prvoj trci u sezoni, sa pravom možemo očekivati njihove dobre rezultate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti