Mlade fudbalerke Radničkog 1923 pobednice turnira u futsalu na Sportskim igrama mladih

Finalnim turnirom u malom fudbalu minulog vikenda je u Brzeću na Kopaoniku stavljena tačka na drugu smenu Sportskih igara mladih, jedne od najvećih sportskih manifestacija za decu školskog uzrasta u regionu. U konkurenciji dečaka prvo mesto osvojio je Evrovet iz Šapca, dok je kod devojčica najuspešnija bila ekipa ŽFK Radnički 1923, pod vođstvom trenera Nenada Filipovića.

Na finalnom turniru u konkurenciji devojčica nastupilo je dvanaest najboljih ekipa iz svih gradova na mapi SIM karavana. Usled proglašenja vanredne situacije zbog situacije sa koronavirusom, ove godine Kragujevac nije bio u mogućnosti da ugosti SIM karavan, pa su devojčice iz Radničkog 1923 plasman u finale državnog prvenstva morale da potraže na turniru u Lazarevcu, gde su na prilično ubedljiv način osvojile prvo mesto.

U žrebu za finalni turnir Kragujevčanke nisu imale sreće, budući da su svrstane u teži deo takmičarskog kostura, ali ih je to dodatno motivisalo da pruže što je moguće bolje igre, pa i ne čudi što su na kraju bez većih problema obezbedile plasman u finale. Pred učenicama Nenada Filipovića padali su redom novosadski AS (1:0), Šampion iz Čačka (5:1) i šabačka Mačva (4:1).

U velikom finalu, mlade fudbalerke Radničkog 1923 nadigrale su ekipu Kolubare iz Lazarevca (2:1), koji su prethodno porazile i na kvalifikacionom turniru.

Na turniru su nastupile devojčice 2005. godišta i mlađe, a pobedničku ekipu Radničkog 1923 činile su: Pajević Anđela, Nikolić Mina, Ignjatović Aleksandra, Nikolić Marija, Galjak Anita, Kompirović Tijana, Dimić Marija, Janković Jana, Stepanović Teodora i Lukić Anđela, koja je proglašena za najbolju igračicu turnira.

– Svakako da je velika stvar za ove devojčice što su pokazale da su najbolje u Srbiji. Svi su na kraju turnira konstatovali da je naša ekipa kvalitetom i igrama u potpunosti zaslužila prvo mesto i plasman u regionalno finale SIM, koje će se tradicionalno održati u Splitu, naravno, ukoliko situacija sa virusom COVID-19 to bude dopustila – reči su trenera Nenada Filipovića.

Medalje najuspešnijim ekipama dodelili su Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka, Željko Tanasković, legendarni odbojkaš, i Jelena Trninić, menadžer za javne poslove i komunikacije kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *