KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

KRAGUJEVAČKI SPORTISTI U DOBA KORONE (7): Tamara Jurišević/Stevan Kovačević

Pandemija virusa COVID-19, koja je paralisala čitavu planetu, neminovno se odrazila i na sportiste širom meridijana, koji su radi zaštite svog zdravlja morali da prekinu sa svojim uobičajenim aktivnostima. U Srbiji su, kao i u većini drugih evropskih država, na snazi specijalne mere kako bi se sprečilo dalje širenje ovog virusa i sačuvalo zdravlje građana.

U takvim vanrednim okolnostima, kragujevački sportisti umesto na treninzima vreme provede u toplini svog doma, pružajući na taj način svoj doprinos borbi protiv ove pošasti. Kako izgledaju životi kragujevačkih sportista u ovim okolnostima, kako se ova neplanirana pauza odražava na njihove karijere i kakve poruke imaju za svoje sugrađane saznajte u našoj rubrici „Kragujevački sportisti u doba korone“.

Ove nedelje na naša pitanja odgovarali su kapiteni ženske i muške ekipe Fudbalskog kluba Radnički 1923, Tamara Jurišević i Stevan Kovačević.

Foto: ŽFK Spartak/FK Radnički 1923

Kako provodiš ove dane pod vanrednim stanjem?

Tamara: Kao i većina građana Srbije, vreme provodim kod kuće sa svojom porodicom.

Stevan: Vreme uglavnom provodim kod kuće sa svojom porodicom. Imamo tu sreću da posedujemo malo poljoprivredno gazidnstvo nadomak Kragujevca na kome gajimo borovnice, tako da svaki lep i sunčan dan koristimo da boravimo tamo i održavamo taj zasad.

Da li se pridržavaš uputstava nadležnih institucija?

Tamara: Apsolutno se pridržavam svega sto su nadležne institucije propisale, jer je zdravlje uvek na prvom mestu.

Stevan: Maske i rukavice su obavezne prilikom odlaska u kupovinu, kao i rastojanje od dva metra. Smanjili smo kontakte sa prijateljima i rodbinom, tako da se maksimalno pridržavamo saveta struke.

Koliko se sve ovo sa korona virusom odražava na tvoju karijeru i planove ekipe?

Tamara: Svakako da ova situacija sa virusom nije povoljna za nas sportiste, jer svako od nas dobro zna koliko je teško prestati sa redovnim trenažnim procecom. Trudim se da vežbam kod kuće koliko je to moguće, ali ništa ne može da zameni trening sa ekipom. Sigurna sam da će biti potreban duži vremenski period da se ekipa vrati u formu.

Stevan: Glavna promena u odnosu na uobičajni ritam života, jeste izostanak tih ekipnih treninga i utakmica. Nedostaje to druženje sa saigračima pre, posle i za vreme treninga, i zbog toga jedva čekam da se sve ovo završi. Istina je da smo na početku vanrednog stanja dobili odgovarajući program individualnih treninga kako bismo održavali kondiciju, ali dok nema lopte i same igre na terenu, nemi ni napretka u profesionalnom smislu. Svakako da ova pauza ima negativne posledice za svakog fudbalera, jer je naša profesionalna karijera kratka i svaka sezona je izuzetno važna i dragocena.

Šta ćeš prvo uraditi po okončanju ove situacije?

Tamara: Vratiti se svojim uobičajenim obavezama i provoditi vreme sa ljudima koje nisam videla duži vremenski period zbog ove situacije.

Stevan: Prvo ću otići u klub, zadužiti opremu i odraditi jedan dobar trening, a nakon toga ću, nadam se, otići na kafu sa saigračima.

Šta bi poručio/la sugrađanima u ovim vanrednim okolnostima?

Tamara: Poručila bih svim ljudima da poštuju sve propisane mere i da ostanu kod kuće kako bi se sve ovo što pre završilo i kako bismo se svi ubrzo vratili uobičajenim aktivnostima.

Stevan: Prvenstveno da ostanu zdravi, pre svega u glavi, jer ova celokupna situcija utiče na mentalno stanje svakog od nas. Nadam se da sve ovo neće još dugo trajati i da će se život postepeno vratiti u normalu, a na svima nama je da izvučemo odgovarajuće pouke iz ove situacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!