KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Kragujevački Konan“ prkosi godinama: Svetsko srebro kao kruna višedecenijske karijere

Kragujevački bodi-bilder Goran Ilić nastavlja da prkosi godinama. Višestruki prvak Srbije i osvajač tri bronzane medalje sa svetskih prvenstava i u svojoj šestoj deceniji života nastavlja da pomera granice uspeha, pa se tako sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u španskoj Santa Suzani vraća sa osvojenim srebrnim odličjem u disciplini bodi-bilding klasik, što ujedno predstavlja njegov najznačajniji rezultat u karijeri.

Biti drugi na svetu, i to u konkurenciji znatno mlađih takmičara, svakako nije mala stvar i dokaz je Ilićeve svetske klase kojoj godine ne mogu ništa. Sa četiri osvojene medalje na svetskim prvenstvima, Ilić je ubedljivo najuspešniji srpski bodi-bilder današnjice i neko ko može da služi kao uzor mlađim generacijama sportista. Ujedno, Ilić je i najbolji sportski ambasador svog rodnog Kragujevca i nosilac Đurđevdanske nagrade za sport koja mu je dodeljena 2010. godine.

Goran Ilić je takođe „alfa i omega“ kragujevačke Olimpije, koja je dala četvoro reprezentativaca za ovo takmičenje. Pored Ilića, čast da brane boje Srbije na najvećoj planetarnoj smotri pripala je Aleksandru Cvetkoviću, Ivanu Banjancu i Sandri Grujić.

Cvetković je već imao priliku da se okuša disciplini gejm klasik za takmičare do 175 cm visine, gde je zauzeo peto mesto, dok je u istoj disciplini, ali u konkureniciji takmičara preko 175 cm, Banjanac završio na šestoj poziciji.

U nedelju će svoj nastup imati i četvrti reprezentativac iz Olimpijinog tima, Sandra Grujić, koja će se nadmetati u disciplini bikini fitnes.

1 thought on “„Kragujevački Konan“ prkosi godinama: Svetsko srebro kao kruna višedecenijske karijere

  1. Svaka čast! Ali me iznenađuje,pored svih nabrojanih da u ovom tekstu nije napisano da je ALEKSANDAR LEKIĆ OSVOJIO 1.MESTO I ZLATO. Posle 75 godina prvo zlato za Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *