KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevac Spin u Prvoj ligi

Samo jedna sezona bila je dovoljna članicama Stonoteniskog kluba Kragujevac Spin da izbore plasman u Prvu ligu. One su najpre trijumfalno završile nadmetanje u drugoligaškom rangu, sa maksimalnim učinkom 12 pobeda u isto toliko mečeva, da bi kroz baraž obezbedile plasman u Prvu ligu. U odlučujućim mečevima savladale su novosadsku Panoniju sa 4:3, beogradsku Crvenu zvezdu sa 4:1, dok su jedini poraz, 4:1, pretrpele od novosadskog Radničkog, ali ni on nije poremetio ostvarivanje ambicija, koje su postavljene uoči početka sezone.

Igrački kadar činile su Vladislava Stojić, Dejana Todorović, Mirjana Mijanović i Dunja Stefanović, koje su uz pomoć trenera Ivice Stanković, napravile istorijski rezultat kada je u pitanju ženski stoni tenis u Kragujevcu. Kako su same istakle, odlučujuće je bilo to što su imale veliku veru u sopstvene sposobnosti, a jasno najveće iskušenje predstavljali su mečevi u baražu.

Iako do početka nove sezone ima još dosta vremena, gotovo je sasvim izvesno da će ekipa i u Prvoj ligi igrati u nepromenjenom sastavu. U debitantskoj sezoni, cilj će biti ostvarivanje opstanka, a kroz sticanje iskustva, težiće se i ostvarivanju još zapaženijih rezultata i daljem takmičarskom napretku.

Kako ističu u ovom mladom sportskom kolektivu, u salama Druge kragujevačke gimnazije, imaju potrebne uslove za rad i takmičenje. Paralelno sa ženskom, muška ekipa je izborila plasman u Kvalitetnu ligu Srbije, a u klubu se dosta pažnje posvećuje i radu sa mlađim selekcijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.