I Resničani konačno zonaši (FOTO)

Izvršni odbor FS Regiona zapadne Srbije na jučerašnjoj sednici na Zlatiboru doneo je odluku o proširenju Srpske lige „Zapad“ na 18 klubova i četiri zone sa po 16 ekipa. To je omogućilo doskorašnjem gradskom ligašu Budućnosti iz Resnika, da se, kao drugoplasirana ekipa Prve gradske lige Kragujevca i novi član, u narednoj sezoni takmiči u Šumadijsko-raškoj zoni, pored lidera Korićana.

Ekipa Budućnosti iz Resnika zbog proširenja zone takmičiće se u višem rangu

Ova odluka dobro je došla i Slogi iz Kraljeva i Trepči, koji su, pored prvaka Sušice iz Šumadijsko –raške zone prešli u viši rang takmičenja, Spsku ligu „Zapad“. Ono o čemu se skoro mesec dana samo pričalo juče je i ozvaničeno. Zbog trećeplasirane Trepče doneta je odluka da se proširi srpskoligaški karavan od 16 na 18 klubova, zbog čega je iz Šumadijsko-raške zone tri ekipe avanzovalo u viši rang, umesto jedne, što je bila praksa do sada. Na ovaj način, a zbog proširenja zone od 14 na 16 klubova, omogućeno je i ekipi Budućnosti iz Resnika, iako nije prošla u baražu, da se plasira u viši rang.

Fudbaleri Sušice u novoj sezoni imaće izuzetnu konkurenciju u Srpskoj ligi „Zapad“

Posle ove odluke uz kragujevačku Sušicu u Srpskoj ligi „Zapad“ takmičiće se još: Novi Pazar (povratnik iz Prve lige Srbije), Sloga (Požega), Tutin, Budućnost Krušik (Valjevo), Jošanica (Novi Pazar), Mladi radnik (Požarevac), Mokra gora (Zubin Potok), Sloga 33 (Petrovac na Mlavi), Provo, Jedinstvo (Ub), Šumadija (Aranđelovac), Loznica, Mačva 2005 (Bogatić), Takovo, (G. Milanovac), RSK (Rabrovo), Sloga (Kraljevo), Trepča.

U ovoj ligi jesenji deo prvenstva počinje 17 avgusta, a završva 24. novembra.

U Šumadijsko-raškoj zoni, koja je posle jučerašnje odluke Izvršnog odbora FSRZS brojnija za dva člana, u narednoj sezoni, pored četiri predstavnika FS grada Kragujevca Šumadije 1903, Vodojaže, Korićana i Budućnosti iz Resnika, takmičiće se još: Gruža, Bane (Raška), Šumadija (Toponica), Polet (Ratina), Apolon 2018 (Kovači), Novi Pazar 1928, Real (Podunavci), Goč (Vrnjačka Banja), Radnik (Ušće), Zvečan, Omladinac (Novo Selo), Ras (Novi Pazar).

Ekipa Korićana kao lider Prve gradske lige izborila je plasman u Šumadijsko-rašku zonu

U sve četiri zone na području FS zapadne Srbije takmičenje počinje takođe 17. avgusta i sa dva vanredna kola završiće će se 24. novembra.

Raspored takmičenja u Srpskoj ligi „Zapad“ i zonama biće poznat posle održavanja konferencija klubova, koje će se, kako smo obavešteni u kancelariji FS Regona Srbije, održati početkom avgusta.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *