KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Gradski drugoligaši prekinuli štrajk

fsgkgPosle tri nedelje bez fudbala na terenima Druge gradske lige Kragujevca, usled opstrukcije većine klubova protiv odluke Izvršnog odbora FS grada Kragujevca da se Korićanima omogući takmičenje u ovom rangu, danas se nastavlja prvenstvo odigravanjem utakmica 4. kola.

To je kompromisno rešenje koje je sinoć dogovoreno na sastanku predstavnika klubova i predsednika FS grada Kragujevca Žarka Stevanovića, na kojem je zajednički konstatovano da je u interesu fudbala da se utakmice igraju, a ne da pojedinci u ime klubova onemogućavaju mlade da se bave ovim sportom.

Dogovoreno je da se zadrži odluka takmičarskog organa o verifikaciji prvog kola u kojem je odigrana samo utakmica u Cvetojevcu između Seljaka i Korićana (2:2). Dve utakmice, Maršić – Erdoglija 1931 i 21. oktobar – Kremenac, odigraće se naredne srede (21. septembra), a tri susreta zbog nedolaska gostiju su registrovana službenim rezultatom u korist domaćina: Zastava – Žeželj, Košutnjak – Hajduk i Divostin – Azbest.

Organi FS Kragujevca obustaviće disciplinske mere prema klubovima koji nisu odigrali dve utakmice iz prva tri kola, što je povlačilo isključenje iz lige, a klubovi su prihvatili da susrete drugog i trećeg kola odigraju po završetku jesenje sezone.

Predstavnici klubova zatražili su da se donese odluka na Izvršnom odboru FS Kragujevca da dve prvoplasirane ekipe imaju direktan prolaz u Prvu gradsku ligu, a da trećeplasirani igra baraž za viši rang. Na ovaj način je okončan tronedeljni spor na relaciji Fudbalski savez Kragujevca – klubovi, ali je ujedno i ukazano da se odluke nadležnog fudbalskog organa moraju poštovati, tako da će se danas odigrati dve utakmice četvrtog kola Bagremar – Divostin i Maršić – Košutnjak, dok su sutra na programu susreti Erdoglija 1931 – Korićani, Maršić – Košutnjak i Žeželj – Seljak (C), a duel u Stragarima između Azbesta i Kremenca iz Rogojevca je odložen.

U ovom kolu utakmice počinju u 16,30 časova, a slobodna je ekipa Zastave zbog odustajanja Botunja od takmičenja.

Autor: M.Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *