Filip Kostić za KGsport: “Jedva čekam da debitujem“

Tri meseca je prošlo otkako je omladinski reprezentativac naše zemlje, Filip Kostić, napustio Kragujevac i uputio se u pečalbu.

Najbolji fudbaler Radničkog i asistent Superlige prošle sezone, čovek koji je napravio najbolji transfer u istoriji kluba kada je na kraju prošle sezone između više ponuda izabrao Groningen, ne zaboravlja rodni grad.

U razgovoru za naš portal kaže da se dobro snašao u Holandiji, da mu mnogo nedostaje porodica. Tvrdi da Radnički ima tim za vrh tabele, i da jedva čeka da debituje za svoj sadašnji klub.

Kako ide sporazumevanje sa „lalama“ ?

“Veoma brzo učim i za sada mi solidno ide kominiciranje na engleskom jeziku, a holandski još uvek nisam savladao.“

Tek treba da dobiješ pravu šansu?

“Nadam se da ću što pre debitovati za prvi tim, jer sam ubeđen da mi je mesto u startnih 11. Ljudi iz uprave su zadovoljni mojim radom i napretkom, a zašto mi trener ne ukazuje šansu, stvarno ne znam, i ne želim da komentarišem, moje je da treniram u što jačem ritmu.“

Da li pratiš rezultate Radničkog?

“Kako da ne. Pratim Radnički i gledam svaku njihovu utakmicu preko interneta kao i izveštaje na vašem sajtu.“

Kako ti se čini igra Radničkog i sastav tima, uopšte ?

“Navijam za Radnički , oni ove godine po imenima imaju jači tim nego prošle godine, ali u sportu je sreća veoma bitan faktor. Momci ne igraju loše, ostavljaju srce na terenu i nadam se da će uskoro početi da ređaju pobede, jer imaju tim za vrh tabele“.

Kolika je razlika između našeg i holandskog fudbala?

“Holandski fudbal se igra mnogo brže i efikasnije …pada mnogo golova. Meni u potpunosti odgovara ofanzivni fudbal.“

Između Radničkog i Groningena?

“Velika je razlika između njih… Groningen je mnogo finansijski stabilniji i bogatiji tim. Lakše je igrati fudbal kada znaš da klub sigurno stoji na nogama, kad ne moraš da strepiš i da misliš o onome što nije tvoj posao. „

Šta ti najviše nedostaje u inostranstvu?

“Nedostaje mi  Kragujevac i porodica, i veoma mi je teško palo odvajanje, ali to je sudbina profesionalnih fudbalera. Takođe, dosta prijatelja i drugara mi je, naravno, u Kragujevcu. “

Lične ambicije?

“Moje lične ambicije su da što pre počnem da igram za prvu ekipu i pokažem šta znam… kao i da kroz neku godinu zaigram u nekoj od četiri najbolje lige sveta“, završio je Kostić.

Zajedno sa ostalim ljubiteljima fudbala u Kragujevcu i širom zemlje, poželećemo Filipu da mu se želje i ostvare, a Radničkom da krene da pobeđuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *