Dvanaest medalja za bicikliste Radničkog na Kupu Srbije u planinskom biciklizmu

Strahinja Trakić i Nikola Gvozdenović

Takmičari biciklističkog kluba Radnički pokazali su se najuspešnijim na drugom po redu Kupu Srbije u MTB-u (planiskom biciklizmu), koji je održan proteklog vikenda u selu Đurđevu, blizu Rače Kragujevačke. Boje kragujevačkog kluba branilo je ukupno 14 takmičara, a osvojeno je čak 12 medalja.

Zlatom su se okitili Iva Pavlović u kategoriji poletarki, koja je osvojila i treće mesto u konkurenciji mlađih kadetkinja, zatim Petar Anđelković kod mlađih poletaraca, mlađi kadet Milan Vukajlović, kadet Luka Katić i junior Dušan Kostović.

Srebro je pripalo poletarcu Andriji Anđelkoviću, mlađoj kadetkinji Sari Janković, kadetu Lazaru Antiću, junioru Veljku Maksimoviću i njihovom treneru Aleksandru Mariću u masters kategoriji. Seniorski reprezentativac Nikola Gvozdenović bio je drugi u konkurenciji mlađih seniora, odnosno treći u kategoriji seniora.

 

Domaćin trke, kragujevačka Ciklomanija, osvojila je dve zlatne medalje. Jana Jolović je trijumfovala kod seniorki, a Marija Jolović kod mlađih kadetkinja. Nikoli Praštalu pripala je bronza u konkurenciji kadeta.

Naredno okupljanje najboljih bajkera zakazano je za nedelju, 14. maj, u Kragujevcu, na već tradicionalnoj stazi kraj Šumaričkog jezera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti