„Đavolčići“ ponovo u eliti

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je na današnjoj sednici usvojio predlog Komisije za razvoj fudbala i sportskog sektora o proširenju Omladinske i Kadetske lige Srbije sa dosadašnjih šesnaest na dvadeset klubova. Omladinska selekcija Fudbalskog kluba Radnički 1923, koja je pre prekida sezone sredinom marta zauzimala lidersku poziciju na tabeli Prve omladinske lige FSRZS, od naredne sezone ponovo će se nadmetati u najkvalitetnijem rangu takmičenja – Omladinskoj ligi Srbije.

Foto: fkradnicki.com

Ekipa trenera Dejana Joksimovića se u trenutku prekida takmičenja usled epidemije virusa Covid-19 nalazila na čelnoj poziciji Prve omladinske lige FSRZS sa dva boda prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta Mačvu iz Šapca.

Nakon što je početkom maja Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo odluku o završetku takmičarske sezone u svim ligama mlađih kategorija, zaključno sa 15. martom, bilo je jasno da su “đavolčići” već jednom nogom u eliti. Međutim, čekala se zvanična potvrda Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koja je stigla posle današnje sednice.

Tako će omladinci Radničkog 1923 posle dve sezone pauze od ove jeseni ponovo biti deo elitnog karavana, sa željom da se tu zadrže što je moguće duže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *