KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Delfini“ iz Kragujevca hvataju zalet za Evropsko prvenstvo

Pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se od 4. do 16. januara održati u hrvatskoj prestonici Zagrebu, vaterpolo reprezentacija Srbije započela je u Kragujevcu. Najbolji srpski vaterpolisti će u gradu na Lepenici trenirati do 17. decembra, kada kreću put Budimpešte na prijateljski turnir, gde će sparingovati sa selekcijama Rumunije, Nemačke, Španije i Mađarske.

Po povratku iz Budmpešte „defini“ pripreme nastavalju u Beogradu, dok će u Zagreb otputovati 4. januara.

– Skupljamo se u etapama i, nažalost, tek 14. decembra bi trebalo da budemo kompletni, zbog obaveza igrača u klubovima. Ima i povređenih vaterpolista, pa ostaje da se vidi kakvo je stanje sa njihovim zdravstvenim biltenima – rekao je selektor reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović.

Predstojeća smotra najboljih evropskih reprezentacija igra se u novom formatu, a države će po prvi put biti podeljene u dve divizije, u skladu sa plasmanom na prethodnom prvenstvu starog kontinenta. Srbija će startovati iz grupe C druge divizije, gde će joj rivali biti Izrael (5. januar), Nemačka (7. januar) i Malta (9. januar). Dve najbolje selekcije izboriće plasman u osminu finala, gde se ukrštaju sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim timom iz A grupe prve divizije, u kojoj su Španija, Hrvatska, Crna Gora i Francuska.

– Ambicije su uvek u skladu sa tradicijom i istorijom vaterpolo reprezentacije Srbije. Krećemo iz donjeg doma zbog rezultata sa prošlog Evropskog prvenstva u Splitu. Imamo grupu koja je relativno laka, ali zato eliminacionu fazu započinjemo od osmine finala i ukrštamo se sa izuzetno jakom grupom. U toj fazi takmičenja sigurno nas očekuje težak protivnik i za tu utakmicu se najviše spremamo, a posle nje ćemo planirati dalje. U svakom slučaju, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu – zaključio je Stevanović.

Podsetimo, na spisku su: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Petar Jakšić (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi  Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Filip Janković (Radnički), Nikola Lukić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan) i Luka Gladović (Partizan).

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu su: pomoćni treneri Stefan Ćirić i Darko Bilić, trener za golmane i video analizu Miloš Ostojić, kondicioni trener za rad na suvom i u vodi Dajana Zoretić, doktori Nikola Repac i Ivan Marjanović, fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, trener golmana Žarko Petrović.

Izvor i foto: KVK Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!