KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Još jedna sigurna pobeda Radničkog (VIDEO)

Po lepom vremenu, u uslovima idealnim za igru, FK Radnički 1923 je savladao Borac iz Čačka rezultatom 2:0 (1:0). Kragujevčani su tako učvrstili svoju poziciju na vrhu tabele, i ostali jedna od retkih neporaženih ekipa.

Očekivala se jedna tvrda i neizvesna utakmica, u kojoj će obe ekipe tražiti svoju šansu da osvoje čitav plen. Gosti su na početku meča pokušali da izvrše presing na sredini terena, i tako spreče prepoznatljivu igru kratkih pasova Radničkog. Međutim, već u 2. minutu Radnički dolazi do prve izgledne prilike.

Posle kornera koji je izveden sa desne strane, štoperi gostujućeg tima nisu uspeli da izbace loptu iz svog šesnaesterca, stvorila se gužva, u kojoj se najbolje snašao Milošković, i sa oko 11 metara uspeo da uputi udarac ka golu Milojevića. Ipak, golman gostiju je bio dobro postavljen, i lako je intervenisao. U 15. minutu Ristić je prošao po levoj strani i asistirao Petroviću, čiji je šut sa 15 metara završio pored desne stative gola Borca.

U 18. minutu gosti su imali svoju prvu priliku na meču. Posle osvojene lopte na sredini terena, Živanović je probio po levoj strani, i uspeo da uputi udarac sa 10 metara iskosa od Čančarevićevog gola, ali je golman Radničkog odlično intervenisao. U 20. minutu još jedna akcija gostiju. Knežević je uputio opasan udarac iskosa sa desne strane, ali je on završio pored gola. Radnički uzvraća već u sledećem minutu, kada je Milošković imao dobru solo akciju po desnoj strani, ali nije uspeo da uputi kvalitetan udarac ga golu, tako da je Milojević lako odbranio svoju mrežu.

U 27. minutu desio se još jedan opasan napad Radničkog. Lepović je dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali je odbrana gostiju dobro intervenisala i izbacila loptu, na koju je natrčao Milošković, i sjajnim volej udarcem sa oko 13 metara gađao desni ugao Milojevićevog gola, ali je golman Čačana izvanrednom paradom spasio svoju mrežu. U 36. minutu opasan udarac ka golu Radničkog uputio je Filip Knežević, ali je bio za malo neprecizan. U 42. minutu Radnički je odigrao najlepšu akciju na utakmici. Posle oduzete lopte na sredini terena, otvorio se prostor za kontru domaćina.

Spalević je izuzetnim pasom u prazan prostor izbacio čitavu odbranu gostiju, i omogućio Pavloviću da nesmetano centrira. On je to učinio izuzetno dobro, a Milošković je sjajno ispratio celu akciju, bio na pravom mestu, i sa 7 metara rutinski glavom sproveo loptu u Milojevićevu mrežu. Do poluvremena viđena je još jedna šansa za Radnički. Kostić je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, ali je Milojević bio dobro postavljen, i uhvatio loptu.

Na samog početku drugog poluvremena, iako je domaći tim imao prednost, nastavio je sa agresivnom igrom na sredini terena, što je zbunilo igrače Borca. U 54. minutu prva ozbiljna šansa u drugom poluvremenu za Radnički: Kostić ponovo probija po levoj strani, i sam završava akciju šutem. Ipak, ponovo je priseban bio najbolji pojedinac u timu Borca na ovom meču Milojević, i izbacio loptu u korner.

U 63. minutu Radnički je postigao još jedan gol, i tako rešio pitanje pobednika. Milošković je primio loptu na desnoj strani, i odmah je odložio Lepoviću, koji je nekako, kroz dva igrača Borca, uspeo da je doturi Kostiću. On je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, i to svojom slabijom desnom nogom, i matirao Milojevića po drugi put na ovom meču.

U 70. minutu sjajna individualna akcija Miloškovića, koji je u stilu najboljih driblera bukvalno prošao kroz dva igrača Borca, i sjajno uposlio Spalevića. Spalević je uputio udarac ka golu, ali nije uspeo da zatrese mrežu, već je Radnički dobio samo novi udarac sa ugla. Nakon kornera i izbijene lopte, Kostić iz velike daljine šutira precizno u donji levi ugao golmana Milojevića, koji se ponovo istakao fantastčnom paradom, i izbacio loptu u novi korner. Nakon ovih nekoliko akcija Radničkog pada ritam igre, a gosti iz Čačka deluju kao da žele da se utakmica što pre završi.

U 77. minutu još jedna dobra akcija domaćina. Rezervista Živadinović je sjajno uposlio Spalevića, koji je uspeo da primiri loptu pored štopera Borca, ali kada mu je ostao lakši zadatak, da savlada Milojevića sa nekih 11 metara, loše je zahvatio loptu, i golman Borca nije imao nikakvih problema da je uhvati. Još jedan opasan napad Kragujevčana desio se u 81. minutu, kada je Ristić jednom dugom loptom izbacio u prazan prostor brzononog Kostića, koji je ponovo šutirao iskosa sa leve strane, ali je priseban bio Milojević, i izbacio loptu u korner.

Poslednjih 10 minuta proteklo je u rutinskom čuvanju rezultata domaćina, ali je Radnički još jednu izglednu priliku u poslednjem minutu nadoknade vremena. Dobar pas Lepovića iskoristio je Kostić, ali ponovo sa svoje pozicije sa leve strane nije uspeo da matira Milojevića, već je lopta otišla tik pored leve stative. Nedugo zatim, sudija Slobodan Veselinović iz Valjeva označio je kraj meča.

Iako u ovom meču zaista nije postojao igrač u timu Radničkog koji nije odigrao na izuzetno visokom nivou, pored strelaca Kostića i Miloškovića i asistenta Pavlovića, vredi pomenuti i kapitena Željka Miloševića, koji je neverovatno sigurnom igrom osujetio svaki pokušaj gostujućih napadača da uopšte i uđu u šansu. Može se reći da je ovo verovatno njegova najbolja partija ove sezone, kao kapiten tima dao je Radničkom potrebnu sigurnost i na pravi način vodio svoj tim do pobede.

Nakon utakmice održana je konferencija za štampu.

Slavenko Kuzeljević, trener Radničkog:
“Ono što je evidentno da smo prvih 45 minuta igrali u grču i da je Borac imao dve veoma izgledne prilike. Naše vođstvo je kompletno promenilo utakmicu, koju smo mogli da i ubedljivije dobijemo. Čestitke mojim momcima, koji su na fantastičan način izneli seriju izuzetno teških utakmica, sa bodovnim saldom za svaki respekt. Veliku zahvalnost dugujemo i publici, koja je, ne retko, naš ne samo dvanaesti, već i trinaesti igrač“

Ljubiša Dmitrović, trener Borca:
“Mi smo u prvom delu držali ravnotežu, nismo iskoristili šanse. Radnički je u pravom trenutku za domaći tim postigao gol. Kasnije nismo uspeli da se snađemo, domaćin je bio bolji u svim elementima. Ostajemo u problemima, koje duže vreme ne uspevamo da rešimo“.

 

Radnički 1923 – Borac Čačak 2:0 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion:
“Čika Dača“
Gledalaca:
5.000.
Sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo).
Pomoćnici: Miletić (Mladenovac) i Stanojević (Beograd).
Strelci: 1:0 Milošković 42, 2:0 Kostić 63. minut. 

FK RADNIČKI 1923: Čančarević, Pavlović, Ristić, Tintor, Milošević, Nedović (od 54. Živadinović), Lepović, Milošković, Petrović (od 86. Božović), Kostić, Spalević (od 90. Rosić)

FK BORAC: Milojević, Miličić (od 31. Dunjić), Krasić, Ignjatović, Višnjić, Martinović (62. Mladenović), Prodanović, Knežević, Živanović, Radivojević, Damjanović (od 46. Sepuja)

Žuti kartoni: Milošković (Radnički 1923), Krasić (Borac).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!