KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički pobedom nad Bežanijom overio Superligu!

Nošeni fantastičnom podrškom sa tribina fudbaleri Radničkog uspeli su, kolo pre kraja, da ispune Kragujevčanima dugo sanjani san i vrate se u Superligu! Sedam autobusa i preko 20 automobila pošlo je danas put Beograda, sa nadom da će biti deo istorije. To im je omogućio ove sezone fantastični Darko Spalević, koji je hladnokrvno izveo kazneni udarac u 84. minutu. Veliko slavlje na tribinama moglo je da počne.

Kao i uvek kada je ulog veliki, igrači su bili nervozni, a igra je bila rastrzana. Već oko 20. minuta Bežanija je ostala sa 10 igrača, i očekivalo se da će Radnički brzo slomiti otpor mladog tima Bežanije. Međutim, domaći su se povukli na svoj deo terena, često svih 9 igrača koji su im ostali u polju bili iza linije koja označava polovinu terena, a fudbaleri Radničkog nisu uspeli da razbiju taj bunker. Pokušavali su gosti šutevima iz daljine, i umalo bili precizni sa više od 25 metara, ali je gol Bežanije spasila prečka.

U drugom poluvremenu nastavila se inicijativa Radničkog, koji je u ovom delu igre stvorio više prilika, ali je golman Vujović neverovatno dobro branio. Ključni momenat se dogodio u već pomenutom 84. minutu kada je Spalević oboren na ivici šesnaesterca. Fudbaleri Bežanije insistirali su da je prekršaj napravljen van kaznenog prostora, ali je sudija bio neumoljiv, i nije promenio svoju odluku. Veliku odgovornost preuzeo je najbolji strelac tima, Darko Spalević, koji je već nekoliko puta ove sezone bio siguran izvođač najstrože kazne. Penal za Superligu, penal za ulazak u istoriju Radničkog, možda i za dobijanje statusa legende kragujevačkog kluba Darko je izveo ledeno i klinički precizno. Veliko slavlje brojnih Kragujevčana na tribinama moglo je da počne. Spalević je sa saigračima pohrlio prema tribini Đavola, i zbog skidanja dresa dobio drugi žuti karton. Ali, ostalo je previše malo vremena da bi Beograđani nešto mogli da promene. Sudija je ubrzo označio kraj meča, a fudbaleri su ponovo pohrlili prema onima koji su ih verno bodrili cele sezone!

Utakmica sa BASKom, koji je takođe izborio plasman u Superligu, igra se u sredu na Čika Dači. Dođite i pozdravite fudbalere koji su se posle decenije provedene u nižim rangovima vratili u elitno srpsko fudbalsko društvo!

BEOGRAD
Stadion: Bežanije.
Gledalaca: 1.500.
Sudija: Nenad Đokić (Užice).
Pomoćnici: Nemanja Petrović i Borko Đurić (Užice).
Žuti kartoni: Matović, Brežančić (Bežanija), Živadinović, Spalević (Radnički 1923).
Crveni kartoni: Matović (Bežanija) u 21, Spalević (Radnički 1923) u 85. minutu.
Strelac: 0:1 Spalević u 85. minutu (iz jedanaesterca).

BEŽANIJA: Vujović, Marković, Božičić (od 26. Radulović), Matović, Kosnić, Grubelić, Skokna, Đuričić, Lečić, Mirković (od 77. Vukićević), Stanić (od 55. Brežančić).

RADNIČKI 1923: Čančarević, Božović, Kostić (od 90. Đurđević), Tintor, Milošević, Nedović, Petrović (od 80. Opančina), Krmar, Živadinović, Stojaković (od 90. Grujičić), Spalević.

Foto: fkradnicki.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!