Počela Šumadijska fudbalska liga šampiona

U Kragujevcu je počela Šumadijska fudbalska liga šampiona, takmičenje koje je okupilo učenike 32 osnovne škole iz šumadijskog regiona. Na svečanom otvaranju bili su prisutni svi učesnici ovogodišnjeg takmičenja, koje je otvorio gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Ideja dečjeg druženja koja za cilj ima promovisanje sporta, fer-plej nadmetanje i stvaranje takmičarskog osećaja, potekla je od Aleksandra Mitrovića, čelnog čoveka Udruženja „Dečje sportske igre“. Škole koje učestvuju nose imena klubova koji su nedavno završili takmičenje u Uefinoj Ligi šampiona, a sami akteri su odeveni u dresove klubova iz elitnog takmičenja.

Veliku pomoć u realizaciji ove ideje pružila je kragujevačka školska uprava koja je svojim angažovanjem doprinela da na samom kraju školske godine takmičenje dobije na masovnosti. Specijalni gost na otvaranju bio je Ljubiša Ranković, sekretar stručnog štaba srpskog šampiona, beogradskog Partizana, koji je bio oduševljen onime što je video na stadionu „Čika Dača“.

Odmah po završetku svečanog otvaranja usledila je i prva utakmica Šumadijske lige šampiona u kojoj su se sastali prošlogodišnji pobednici, učenici OŠ „Treći kragujevački bataljon“, odnosno Partizan, i Arsenal, čije su boje branili učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Knića. “Crno-beli“ su poveli sa 1:0, usledila su potom izjednačenja, najpre na 1:1, a nešto kasnije i na 2:2, da bi sa još dva gola, konačnim rezultatom 4:2, prošlogodišnji pobednik trijumfalno počeo novo takmičenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *