KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Crveni“ na paklenom gostovanju u Novom Pazaru

Mogu li fudbaleri Radničkog 1923 po drugi put u ovoj sezoni preživeti pakao Gradskog stadiona u Novom Pazaru? Odgovor na ovo pitanje saznaćemo nakon završetka sutrašnje utakmice 4. kola plej-auta Linglong Super lige Srbije, u kojoj će pazarski “plavi” ugostiti kragujevačke “crvene”.

Prethodni duel Kragujevčana i Pazaraca obeležila je velika tenzija koja se poput plimnog talasa sa terena prenela i na gledalište, ali i fenomenalan pogodak defanzivca Radničkog 1923 Nikole Kovačevića, koji će verovatno ući u uži izbor za gol sezone u Super ligi Srbije. “Crveni” su se tada u prestonicu Šumadije vratili sa velika tri boda, ostavljajući Pazarce da tuguju i kuju planove za eventualni revanš.

Dva meseca kasnije ove dve ekipe ponovo će se naći jedna nasuprot druge na istom bojištu i sa identičnim takmičarskim motivima. Iako se u jednom trenutku činilo da Pazarcima polako izmiče superligaško tlo pod nogama, četa trenera Tomislava Sivića je serijom odličnih rezultata na startu plej-aut faze uspela da se odlepi sa dna tabele i domogne se zone baraža, gde joj društvo pravi upravo kragujevački superligaš, koji u ovom trenutku ima identičan bodovni saldo kao i pazarski “plavi”.

Ekipa trenera Nenada Lalatovića je nakon bolnog poraza od Kolubare na “Čika Dače” uspela da “stegne zube” i vrati se neporažena sa gostovanja jednoj od najkvalitetnijih ekipa u plej-autu, Mladosti iz Lučana. Nakon pobede subotičkog Spartaka nad novosadskim Proleterom postalo je i definitivno jasno da Kragujevčani samo putem baraža mogu obezbediti opstanak u superligaškom društvu.

Sam pogled na tabelu ukazuje na to da Šumadince očekuje trnovit put do konačnog cilja, s obzirom da im dve trenutno najslabije plasirane ekipe na tabeli, novosadski Proleter i Metalac iz Gornjeg Milanovca, konstantno dišu za vratom. Sigurno da bi i bod sa “vrućeg” gostovanja u Novom Pazaru mnogo značio “crvenima” uoči konačnog raspleta u borbi za opstanak.

Uprkos činjenici da njegovu ekipu očekuje paklena atmosfera na stadionu kraj Jošanice, trener Radničkog 1923 Nenad Lalatović je optimista i veruje da će njegovi igrači uspeti da izdrže pritisak sa tribina.

– Pred nama je izuzetno teško gostovanje ekipi Novog Pazara, koja u poslednje vreme igra jako dobro, uspela je da pobegne sa začelja tabele i bodovno se izjednači sa nama. Svi znamo kakva nas atmosfera očekuje pred verovatno punim tribinama stadiona u Novom Pazaru. Ja sam i ranije isticao da Novi Pazar ima sjajnu publiku i da je moja velika želja da jednog dana radim tamo upravo zbog te atmosfere koju njihovi navijači prave. Moram reći da me iskreno raduje povratak Piščevića, kome je umanjena prvobitno izrečena kazna. Da su tu još Saša Jovanović i Marko Gajić, koji se nažalost još uvek nisu oporavili od svojih povreda, ja bih sada verovatno poleteo od sreće. Ipak, koga nema, bez njega se može i mora. Očekujem da će moji igrači sutra dati ne sto, već dvesta odsto svojih mogućnosti jer igrati u Radničkom i biti trener ovog kluba velika je privilegija, prevashodno zbog sjajnih navijača, koji su i na prethodnom gostovanju u Lučanima bili naš “dvanaesti igrač” i mnogo su nam pomogli da dođemo do vrednog boda, na čemu im se ja i ovom prilikom iskreno zahvaljujem – istakao je Lalatović.

Iskusni napadač Vojo Ubiparip dobro je upoznat sa atmosferom na stadionu Novog Pazara još iz perioda kada je nosio dres superligaša sa Jošanice u sezoni 2015/16.

– Znamo da nas očekuje vatrena atmosfera i izuzetno motivisan protivnik, koji na svom terenu igra veoma čvrsto i agresivno. Mislim da imamo dosta kvalitetnih i iskusnih igrača koji su u stanju da izdrže pre svega taj početni pritisak ekipe Novog Pazara. U ime igrača mogu reći da smo svi maksimalno motivisani i spremni da pružimo dvesta odsto svojih mogućnosti kako bismo došli do pobede, koja bi nam omogućila da nešto lakše dišemo u samoj završnici plej-auta – poručuje Ubiparip.

Nažalost, fudbaleri Radničkog 1923 sutra neće moći da računaju na podršku svojih najvernijih pristalica “Crvenih đavola”, kojima je i ovoga puta uskraćeno gostoprimstvo od strane domaćina zbog lošeg stanja tribine namenjene za gostujuće pristalice.

Početak utakmice zakazan je za 16 časova, uz direktan prenos na Arena Sport Premijum 2 kanalu.

M. Pasuljević
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!