KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Četvrti poraz kuglaša Kragujevca

Nakon jednomesečne pauze, proteklog vikenda nastavljeno je takmičenje u Super ligi Srbije za kuglaše. Ekipa Kragujevca je na gostovanju Jedinstvu iz Novog Bečeja pretrpela svoj četvrti poraz u sezoni, rezultatom 2:6.

U igračkim poenima bilo je 4:2 za domaćina, koji je bio uspešniji i u broju oborenih čunjeva – 3 371 : 3 264. Jedina dva poena kragujevačkom timu doneli su Nikola Laketić i Dragan Matejić, dok je najbolji individualni učinak imao nekadašnji reprezentativac Miloš Simijonović sa 567 srušenih čunjeva.

U pobedničkoj ekipi prednjačili su Robert Ernješi sa 576 i Ivan Mesaroš sa 575 oborenih „drvaca“.

Nakon pet odigranih kola, kuglaši Kragujevca zauzimaju osmo mesto na superligaškoj tabeli sa tri osvojena boda.

U sledećem kolu Kragujevčane očekuje gostovanje ekipi beogradske Tehnohemije.

MLADOST BOLJA OD PAK PROMETA U DUELU KRAGUJEVAČKIH PRVOLIGAŠA

Peto kolo Prve lige Centar obeležio je gradski derbi kragujevačkih prvoligaša, Mladosti i Pak Prometa. Uspešniji su bili kuglaši Mladosti, koji su slavili sa 5,5 : 2,5.

U jednoj prilično zanimljivoj i neizvesnoj utakmici, Mladost je bila za nijansu bolja u igračkim poenima (3,5 : 2,5), kao i u broju oborenih čunjeva (3 384 : 3 361).

U pobedničkom timu istakao se sjajni Vlada Đorđević, koji sa 606 oborenih čunjeva zaradio epitet igrača kola, dok je u redovima Pak prometa najbolji učinak ostvario Milan Toljagić sa 592 srušenih „drvaca“.

Oba kragujevačka kluba trenutno se nalaze u samom vrhu tabele. Pak promet je treći sa šest, a Mladost druga sa sedam osvojenih bodova i utakmicom manje u odnosu na vodeću Prvu petoletku, koja je sakupila deset bodova.

Narednog vikenda kuglaši Mladosti gostuju Kraljevu, dok će se Pak promet u Nišu sastati sa ekipom Meraklije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!