KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički 1923 protiv Novog Pazara potvrđuje bodove sa voždovačkog „krova“

Dobar utisak koji su ostavili trijumfom na voždovačkom “krovu” u subotu uveče, fudbaleri kragujevačkog superligaša pokušaće da potvrde u susretu vanrednog, 10. kola Linglong Super lige Srbije protiv ekipe Novog Pazara, koji je na programu u sredu, 22. septembra, od 15.30 časova na stadionu “Čika Dača”. Kragujevčani su poslednji put na svom terenu slavili još krajem jula, kada su savladali subotički Spartak, pa je sada, čini se, došao pravi trenutak da na talasu pobede nad Voždovcem konačno razbiju maler pred svojom publikom.

Uspavani fudbalski div iz srca Šumadije je nakon nešto slabijeg rezultatskog perioda krenuo polako da se budi. Pobeda nad Voždovcem na krovu tržnog centra “Stadion” vratila je “crvene” sa stranputice i ponovo ih usmerila na pravi put.

Vladimir Radenković je poput najboljih svetskih režisera svojim igračima dodelio odgovarajuće uloge, a onda ih pustio da na terenu pokažu svu raskoš svog talenta. Rezultat nije izostao i Radnički 1923 je sa voždovačkog “krova” poneo kući tri izuzetno vredna boda, koji predstavljaju snažan stimulans za naredne prvenstvene bitke.

– Ključ pobede nad Voždovcem bila je neverovatna srčanost igrača, naročito u poslednjih pola sata igre, udružena sa zaista neverovatnom podrškom naših navijača sa tribina, koja je igračima omogućila da se osećaju kao da igraju kod kuće. Voleo bih da tu strast i energiju koju su igrači pokazali na ovoj utakmici zadržimo i u nastavku sezone – priželjkuje strateg Kragujevčana.

Kapiten Stevan Kovačević, inicijator akcije kod drugog gola Radničkog 1923 na utakmici sa popularnim “zmajevima”, nije krio oduševljenje podrškom navijača na voždovačkom “krovu”, napomenuvši da je ova pobeda značajno podigla samopouzdanje u redovima tima sa „Čika Dače“.

– Bilo je zaista pravo zadovoljstvo igrati u onakvom ambijentu kakav su kreirali naši navijači. Uspeli smo da na pravi način realizujemo taktičke zamisli stručnog štaba, koji je od nas tražio da u utakmicu uđemo sa nešto više rizika. Na kraju nam se to isplatilo i ostvarili smo izuzetno važnu pobedu koja podiže moral čitave ekipe – konstatovao je Kovačević.

Da li je pobeda nad Voždovcem nagoveštaj boljih rezultata kragujevačkog superligaša u nastavku prvenstva ili pak samo kratkotrajni bljesak, pokazaće predstojeća utakmica sa Novim Pazarom na “Čika Dači”.

Rivalitet Kragujevčana i Pazaraca datira još iz druge polovine osamdesetih godina prošlog veka, kada su se ove dve ekipe nadmetale u tadašnjoj Drugoj ligi SFRJ, a dodatno je intenziviran u poslednjih desetak godina. U slatkom sećanju navijača Radničkog 1923 svakako je ubedljiv trijumf od 5:0 ostvaren na gostovanju kraj Jošanice u sezoni 2018/19, mada su i Pazarci znali neprijatno da iznenade “crvene”, kao što je to bio slučaj u poslednjem odmeravanju snaga ove dve ekipe na “Čika Dači” pre dve godine, kada su sa značajno podmlađenim sastavom slavili sa minimalnih 1:0.

“Plavi” su posle zaista razočaravajućeg učinka od samo jednog osvojenog boda u prvih šest kola polako počeli da pokazuju znake života. Pobede nad Metalcem i niškim Radničkim podigle su optimizam u redovima pazarskog superligaša, a povratak Kenana Kolašinca na mesto šefa struke, koji je poznat kao veliki motivator, pruža nadu u bolje dane za tim sa Jošanice.

– Novi Pazar je jedna veoma specifična ekipa, predvođena novim trenerom Kolašincem, čiji rad jako dobro poznajem. Igraju direktan fudbal i imaju dosta dinamične igrače koji se često ubacuju iz drugog plana. Svakako da se radi o opasnom protivniku koji se nikako ne sme potceniti, ali smatram da uz visok nivo taktičke discipline, mirnoću u igri i naravno dobru energiju koja nas je krasila na utakmici protiv Voždovca možemo do pozitivnog ishoda. Naravno, očekujem i značajnu podršku naših navijača sa tribina, koji su pokazali da su stanju da nose ovu ekipu tokom svih devedeset minuta i verujem da će ta zajednička sinergija igrača i navijača dati željeni rezultat i omogućiti nam dodatni iskorak na tabeli – izneo je svoja očekivanja pred duel sa Pazarcima Vladimir Radenković, šef struke Šumadinaca.

Osvajanju novih bodova nada se i Stevan Kovačević, od koga počinju maltene sve akcije “crvenih” na sredini terena. Već je postalo ustaljeno pravilo da kada kapiten igra dobro, onda je i igra kompletne ekipe Radničkog na jednom višem nivou.

– Pruža nam se lepa prilika da pobedu nad Voždovcem “nadogradimo” trijumfom u susretu sa Novim Pazarom. Sigurno da je dolazak novog trenera doneo ekipi Novog Pazara i novu energiju, što se videlo na utakmici protiv niškog Radničkog u prošlom kolu. Očekuje nas još jedna teška utakmica, a na nama je da se potrudimo da na pravi način odgovorimo zahtevima stručnog štaba i pokušamo da se domognemo novih bodova – poručuje Kovačević.

Ulaznice za utakmicu po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu danas su puštene u prodaju i mogu se nabaviti na biletarnici “SBB hale Jezero” i na prodajnom punktu u Pešačkoj zoni.

Kupovina ulaznica na ova dva prodajna mesta biće omogućena i na sam dan utakmice, u periodu od 11 do 13 časova, a nakon toga će se prodaja karata obavljati isključivo na blagajni stadiona “Čika Dača”, koja sa radom počinje u 13 časova i 30 minuta.

Kao i obično, Arena sport direktno će prenositi utakmicu sa “Čika Dače” na svom prvom programu.

M. P.
Foto: FK Radnički 1923

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!