KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanima bod u Dobanovcima

Sa poslednjeg gostovanja u ovoj sezoni, ekipi Budućnosti u Dobanovcima, fudbaleri Radničkog 1923 vratili su se sa jednim osvojenim bodom – 1:1 (1:1). Kragujevčanima se tako pruža prilika da pobedom nad Jagodinom u poslednjem kolu na svom “Čika Dači” osiguraju mesto na prvoligaškom tronu.

Strateg kragujevačkog tima Dejan Joksimović odlučio je da za gostovanje u Dobanovcima izvrši određene korekcije u startnoj postavi, ali i u samoj formaciji. U konkurenciji za ovu utakmicu nije bilo vihornog Aleksandra Varjačića, dok se najbolji strelac Radničkog 1923 u ovoj sezoni Marko Mirić našao na klupi za rezervne igrače. Šansu da zaigra od prvog minuta dobio je mladi Nikola Ristović, dok je mesto u samom špicu napada ponovo zauzeo Miloš Zukanović.

Ušli su Kragujevčani sa dobrom energijom u ovu utakmicu i već u 11. minutu došli do vođstva sjajnim pogotkom mladog Ristovića, kome je to bio prvi gol u dresu kluba sa “Čika Dače”.

Još se nije stišala euforija u taboru Šumadinaca nakon vodećeg gola, a Dobanovčani su uveliko proslavljali izjednačenje. Lazar Petrović je pogrešio, a Stefan Ilić iskoristio “poklon” štopera Radničkog 1923 i poravnao rezultat.

Veliki peh zadesio je Kragujevčane u 17. minutu, kada zbog povrede Stefan Filipović nije mogao da nastavi igru. Umesto njega na teren je ušao Uroš Vidović.

Lepa prilika ukazala se Vladimiru Ćiroviću u 24. minutu, kada je nakon centaršuta Ristovića šutirao glavom u bliži ugao, ali je golman Budućnosti Mirković dobro odreagovao. Iskusni fudbaler Radničkog 1923 našao se u prilici i dva minuta kasnije posle idealnog proigravanja kapitena Kovačevića, međutim Mirković je još jednom bio na visini zadatka.

Dosta sreće imali su Šumadinci u 29. minutu, kada se Smiljanić našao u stopostotnoj prilici za pogodak, ali je prebacio okvir gola. Odmah potom se na drugoj strani šansa ukazala Zukanoviću, koji nije uspeo najbolje da iskontroliše loptu.

Usledio je potom odličan pokušaj Stevana Kovačevića iz slobodnog udarca, lopta je išla pod samu prečku, ali je Mirković krajnjim naporom uspeo da je izbaci u korner.

Nakon prvog poluvremena u kome je novi superligaš iz Kragujevca u potpunosti kontrolisao igru, Dobanovčani su u nastavku utakmice uspeli da uspostave terensku ravnotežu, ali su retko dolazili do prilike da ozbiljnije ugroze gol Ognjena Lukića.

Na drugoj strani, izabranici Dejana Joksimovića su uglavnom pretili udarcima sa distance. Beležimo dva tako dva solidna pokušaja Tomića u 53. i 60. minutu, da bi se u 63. minutu u dobroj prilici našao strelac vodećeg gola za Kragujevčane na ovom susretu Nikola Ristović, ali se još jednom istakao golman Budućnosti Mirković.

U 68. minutu sporna situacija u šesnaestercu Dobanovčana. Zukanović je očigledno povučen sa leđa, ali se pištaljka sudije Radakovića nije oglasila.

Par minuta kasnije domaći ostaju sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Đurađ Dobrijević zaradio drugi žuti karton. Tako se Kragujevčanima ukazala prilika da u poslednjih petnaestak minuta utakmice sa igračem više dođu do pobedonosnog pogotka, ali je nisu iskoristili, tako da je duel na stadionu u Dobanovcima okončan podelom plena.

Fudbaleri Radničkog 1923 su nakon ovog kola zadržali vodeću poziciju na tabeli Prve lige Srbije sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Kolubara, ali sa boljim međusobnim skorom u duelima sa Lazarevčanima, koji su se pobedom nad čačanskim Borcem 1926 pridružili Šumadincima na putu u elitni rang takmičenja.

Kragujevčani će u poslednjem kolu, u sredu, 19. maja, od 17 časova na svom “Čika Dači”, ugostiti ekipu Jagodine. Pobedom u ovoj utakmici fudbaleri Radničkog 1923 bi okončali sezonu kao najuspešnija ekipa Prve lige Srbije.

BUDUĆNOST – RADNIČKI 1923 1:1 (1:1)

DOBANOVCI

Stadion: FK Budućnost.
Igrano bez prisustva publike.
Sudija:
Nikola Radaković (Novi Sad).
Pomoćnici: Atila Harmat (Subotica), Svetlana Bilić (Ruma).
Strelci: S. Ilić u 12. minutu za Budućnost, a Ristović u 11. minutu za Radnički 1923.
Žuti kartoni: Tasić, Dobrijević (Budućnost), Ilić (Radnički 1923).
Crveni karton: Dobrijević (Budućnost) u 75. minutu.

BUDUĆNOST: Mirković, Lučić, Veselinović (od 67. Anđelković), Pajović, Novaković, Janjić, Markišić (od 67. Rajevac), Smiljanić (od 81. Tasić), S. Ilić (od 86. Arsić), Ninković (od 67. F. Ilić), Dobrijević.

RADNIČKI 1923: Lukić, Rađen, Vićentijević, Petrović, Filipović (od 17. U. Vidović), M. Vidović, Kovačević, Tomić, Ćirović, Ristović (od 80. Ilić), Zukanović (od 80. Nikodijević).

М. P.
Foto: N. Kotlajić
(fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!