KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dimitrijević cilja Tokio

Prvo okupljanje najboljih srpskih rvača u novoj 2020. godini predviđeno je za 10. januar, kada će u bugarskom Belmekenu započeti dvonedeljni ciklus priprema za predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji će se održati tokom marta u Mađarskoj. Na spisku reprezentativaca je i Kragujevčanin Perica Dimitrijević, državni prvak u rvanju grčko-rimskim stilom do 63 kg i šestoplasirani sa proteklog Svetskog kupa u Beogradu.

Dimitrijević je u međuvremenu promenio težinsku kategoriju, pa će se posle punih deset godina ponovo nadmetati u konkurenciji rvača do 60 kilograma, što je za njega samog veliki izazov, ali i motiv za novo dokazivanje.

Sjajni Kragujevčanin je na nedavno održanom Svetskom kupu u Beogradu ostavio odličan utisak i malo mu je nedostojalo da ponese medalju sa najjače planetarne smotre u protekloj godini.

U svakom slučaju, Dimitrijević je osvajanjem šestog mesta na ovom prestižnom takmičenju ostvario jedan od najznačajnijih rezultata u istoriji kragujevačkog rvanja i podstakao gomilu mladih kragujevačkih rvača da krenu njegovim stopama.

Nova 2021. godina prilika je za Pericu Dimitrijevića da svoju klasu potvrdi na Olimpijskim igrama u Tokiju, a prvi korak ka ostvarenju tog cilja su martovske kvalifikacije, na kojima će naš sugrađanin pokušati da izvadi svoju vizu za Zemlju izlazećeg sunca.

VELIKA ČAST I ISKUSTVO: Braća Nikola i Aleksandar Simović

Pored Dimitrijevića, na ove pripreme pozvana su još dva kragujevačka rvača, braća Nikola i Aleksandar Simović, koji su najzaslužniji što je Rvački klub Kragujevac proteklu godinu završio među osam najboljih klubova u državi. Sparingovanje sa najboljim srpskim rvačima današnjice predstavljaće svakako veliko iskustvo za ova dva mlada rvača pred kojima je svetla budućnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!