KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Braća Simović buduće uzdanice seniorske reprezentacije Srbije u rvanju

Članovi Rvačkog kluba Kragujevac, Aleksandar i Nikola Simović, nalaze se na bazičnim pripremama seniorske rvačke reprezentacije Srbije u bugarskom Belmekenu.

21-godišnji Aleksandar i njegov godinu dana mlađi brat Nikola spadaju u grupu najperspektivnijih srpskih rvača, čemu u prilog idu i brojni trofeji koje su osvajili tokom prethodnih godina.

Samo u minuloj 2020. godini Simovići su se okitili titulama prvaka države u konkurenciji mlađih seniora, kao i vicešampionskim zvanjima u kategoriji juniora. Takođe, Aleksandar je vlasnik titule juniorskog prvaka Srbije u rvanju slobodnim stilom, dok je njegov brat Nikola juniorski vicešampion države u istoj disciplini.

Ovi rezultati nisu promakli stručnom štabu seniorske reprezentacije Srbije, pa su tako još početkom prošle godine Simovići uvršteni na spisak seniorskih reprezentativaca.

S obzirom da je plan da se tokom ove godine izvrši postepeno podmlađivanje seniorske reprezentacije, za očekivati je da Aleksandar i Nikola budu u fokusu selektora i za naredne reprezentativne akcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *