KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Novosađani odneli tri boda iz srca Šumadije

Omladinska selekcija Radničkog 1923 pretrpela je i sedmi poraz u Omladinskoj ligi Srbije ove sezone, i to u susretu sa novosadskom Vojvodinom na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača” – 0:2 (0:0). U jednoj tvrdoj utakmici, bez previše šansi, Novosađani su iskoristili dva defanzivna propusta domaće ekipe i došli do celog plena.

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ušli su “đavolčići” u ovaj susret hrabro i bez previše respekta prema renomiranom protivniku, pa su već u 4. minutu zapretili preko Vasića, čiji je udarac sa udaljenosti od nekih 8-9 metara završio preko gola.

U 14. minutu prva izgledna prilika za gostujući sastav. Bogdanović je uposlio Ivanovića, koji sa pet metara šalje loptu pored gola.

Usledila su dva dobra pokušaja Alekse Vasića iz prekida. Prvi put je njegov udarac zaustavio golman Vojvodine Vidaković, a drugi put je lopta pogodila okvir gola.

Do odlaska na odmor pokušao je ponovo Ivanović sa distance, ali je i ovoga puta bio neprecizan.

Početak drugog poluvremena protekao je u rastrzanoj igri između dva kaznena prostora, da bi u 60. minutu Bogdanović iskoristio uspavanost odbrane kragujevačkog tima i preciznim udarcem iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotan ugao.

Bio je to pravi šok za domaće, koji su do tog trenutka dostojno parirali Novosađanima. Trener Joksimović pokušao je izmenama da promeni tok utakmice, ali su sve njegove nade pale u vodu u 73. minutu, kada je Vukašin Bogdanović ostao sam između dva štopera Radničkog 1923 i bez većih problema postigao svoj drugi gol na današnjoj utakmici.

Nakon deset odigranih kola, omladinci Radničkog 1923 zauzimaju sedamnaesto mesto na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

U narednom kolu izabranike trenera Dejana Joksimovića očekuje gostovanje beogradskom Partizanu.

RADNIČKI 1923 – VOJVODINA 0:2 (0:0)

KRAGUJEVAC
Prvi pomoćni teren stadiona “Čika Dača”.
Gledalaca:
/.
Sudija: Lazar Tripković (Kraljevo).
Strelci: Bogdanović u 60. i 73. minutu za Vojvodinu.
Žuti kartoni: N. Radosavljević, Vasić (Radnički 1923), Luković (Vojvodina)

RADNIČKI 1923: Žunić, Pavlović, Dukić, M. Radosavljević, Lakićević, Gvozdenović, N. Radosavljević (od 62. Milojević), Jovanović (od 88. Dimitrijević), Đorđević (od 76. Milošević), Vasić (od 70. Janićijević), Simović (od 88. Dramićanin).

VOJVODINA: Vidaković, Mirić (od 88. Batos), Luković (od 74. Kljajić), Jelenković, Bogdanović, Pirgić, Miletić, Đurić (od 83. Blagojević), Bogdanović (od 74. Šavija), Novevski, Ivanović (od 85. Tedić).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!