KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Jugoslav Vasović, direktor VK Radnički: Imamo najviše ciljeve

Sezona iz snova Vaterpolo kluba Radnički prekinuta je sredinom marta, kada je usled izbijanja epidemije koronavirusa proglašeno vanredno stanje na teritoriji čitave Republike Srbije. Sada, kada se epidemiološka situacija stabilizovala, otvorila se mogućnost da se takmičenje u Super ligi Srbije okonča u bazenu, što Kragujevčanima pruža nadu da bi mogli da se okite titulom državnog prvaka.

Foto: SPD VK Radnički

Direktor Vaterpolo kluba Radnički Jugoslav Vasović u intervjuu za klupski sajt izneo je svoje viđenje trenutne situacije u srpskom vaterpolu.

– Voleo bih da se liga nastavi iz mnogo razloga. Smatram da moramo da igramo i da svi sportisti moraju da se bave sportom ukoliko je to moguće i dozvoljeno od strane nadležnih organa. Osnova postojanja svih nas i sporta je da se takmičimo, zbog toga smo tu, treniramo i radimo, zato imamo sponzore i određena sredstva. Ukoliko postoje zdravstveni uslovi, ne vidim nijedan razlog da se ne nastavi – ističe Vasović.

Do sada su održana dva sastanka u Vaterpolo savezu Srbije, na kojima se diskutovalo o završetku sezone. Izneti su oprečni stavovi, a konačna odluka o sudbini najkvalitetnijeg nacionalnog takmičenja trebala bi da bude donešena početkom juna. Stav kragujevačkog kluba je jasan – sezonu je poželjno završiti u bazenu.

Naš predlog je da se sa takmičenjem nastavi tamo gde se i stalo. Ostalo nam je šest kola i plej-of, i to je planirano da se odigra u razmaku od mesec i po dana, što bi po meni bilo idealno u periodu od jula do septembra. Ne znam ni da li bi bilo moguće i regularno da bude drugačije i da se menjaju propozicije u sred sezone, ali ukoliko bude predložen i neki drugi sistem, sigurno neću biti mnogo protiv toga, jer smatramo da je najvažnije da se igra i da je to naša obaveza. Ipak, odluka nije ni na meni, ni na klubovima, već na Savezu i verovatno da ni njima nije lako, jer je odgovornost za nastavak takmičenja na njima – dodaje čelni čovek Vaterpolo kluba Radnički.

Bez obzira da li će se Super liga odigrati ili ne, Kragujevčani mogu da budu ponosni ostvarenim rezultatima u ovoj sezoni. Osvojen je trofej pobednika nacionalnog kupa i prvo mesto u regionalnoj A2 ligi, a o dominaciji ekipe Radničkog na svim frontovima, možda najbolje govori podatak da je zadnji poraz pretrpela još sredinom septembra.

Epidemija koronavirusa pokvarila je planove Kragujevčana i u velikoj meri poremetila takmičarski ritam ekipe, koja se tek pre desetak dana ponovo vratila u bazen.

– To je svakako veliki udarac za vaterpolo, jer smo imali pauza od dva meseca koja se, mogu slobodno da kažem, nikada pre nije dešavala. Nedostatak treninga je veliki problem, naročito za mlađe naraštaje u klubu. Nadamo se da će se epidemiološka situacija u zemlji normalizovati i da ćemo usput svi zajedno naučiti o ovom virusu, kako bismo ubuduće radili na prevenciji. Nadamo se da ćemo što pre početi sa normalnim radom, jer još uvek samo prvi tim trenira u vodi, a očekujemo da će ubrzo i deca uskočiti u bazen – konstatuje Vasović.

S obzirom da funkcioniše pod okriljem jedne stabilne organizacije poput Sportskog privrednog društva Radnički, Vaterpolo klub Radnički nije na svojoj koži osetio ekonomske posledice pandemije, kao što je to bio slučaj sa brojnim drugim evropskim klubovima.

– Za sada sve funkcioniše odlično, zahvaljujući Sportskom društvu i Gradskoj upravi. Još jednom bih iskoristio priliku da se zahvalim sada već odlazećem gradonačelniku Radomiru Nikoliću na svemu što je uradio za sport u Kragujevcu, a posebno za vaterpolo. Zahvalio bih se i sponzorima koji su nas podržavali, posebno kompaniji SBB, najvećem sponzoru Sportskog privrednog društva Radnički, koji nam nije otkazao sponzorstvo ni u ovom teškom vremenu – ističe Vasović.

Finansijska i organizaciona stabilnost omogućuju Vaterpolo klubu Radnički da zacrta visoke ciljeve u budućnosti.

Naša je želja da igramo evropska takmičenja, da što duže ostanemo u njima i da osvajamo trofeje. Imamo planove za jačanje igračkog kadra i još neke promene, ali dosta toga vezano je za situaciju sa virusom i nastavkom ove sezone. Okvirno, postoji predlog Evropske kuće vaterpola da takmičenja počnu u oktobru i mi već započinjemo pripreme za to. Ukoliko se ovogodišnja Super liga ne nastavi, planirane promene desiće se i znatno ranije – dovršio je ovaj intervju prvi čovek Kragujevčana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!