KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sušičani osvojili bod u Rabrovu

Fudbaleri kragujevačkog srpskoligaša Sušice su na gostovanju u Rabrovu ekipi RSK-a odigrali nerešeno – 1:1 (0:0). Domaći su poveli u 75. minutu preko Simića, ali je Nenad Đurđević pogotkom iz jedanaesterca u 88. minutu obezbedio bod Sušičanima.

Fudbaleri Sušice na prvom prolećnom gostovanju uspeli da ostanu
neporaženi

U susretu 19. kola Srpske lige „Zapad“, Sušica je, posle uspeha i pobede protiv Takova u prošlom kolu, remizirala sa ekipom RSK iz Rabrova kod Kučeva.

Domaći tim, koji se nalazi u donjem delu tabele, je zatvorenom igrom i kontranapadima pokušao da zabeleži pobedu i osvoji važne bodove u borbi za opstanak. Međutim, fudbaleri Sušice su imali inicijativu u toku cele utakmice, ali su oba pogotka postignuta u finišu drugog poluvremena.

Sušica je u 25. minutu imala šansu za vođstvo, ali je na centaršut Đukića, mladi Obradović šutirao pravo u golmana.

Terensku inicijativu kragujevački srpskoligaš nije uspeo da materijalizuje ni u 72. minutu, kada je Jovović izašao sam pred golmana, ali se odlučio da proigra Đurđevića, čime je ova izgledna šansa propala.

Promašaje Sušičana domaća ekipa je kaznila u 75. minutu. Sa 25 metara šutirao je Đorđe Simić, lopta je zakačila Ljubisavljevića i prevarila golmana Veličkovića, pa je tako domaćin došao u vođstvo od 1:0.

Fudbaleri Sušice nisu se mirili sa porazom i pojačali su pritisak na gol protivnika. U 88. minutu, u kaznenom prostoru oboren je Đurđević i sudija Milan Ilić iz Ćuprije opravdano je pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je upravo Nenad Đurđević, koji je svojim petnaestim pogotkom u sezoni postavio konačnih 1:1.

Nenad Đurđević je petnaestim pogotkom u ovoj sezoni doneo bod Sušici

U ostalim susretima 19. kola Srpske lige „Zapad“ postignuti su sledeći rezultati: Mačva 1929 (B) – Budućnost Krušik 2014 0:0, Loznica – Sloga(Po) 0:2, Jedinstvo (Ub) – Sloga (KV) 1:1, Takovo – Trepča 0:2, Tutin – Sloga 33 1:0, Šumadija (A) – Mladi radnik 1:0 i Borac 1926 – Proleter Mihajlovac 1:1. Susret Mokra Gora – Jošanica je odložen.

U vođstvu je Borac 1926 iz Čačka sa 50, a drugoplarana Sloga iz Požege i Budućnost Krušik na trećem mestu imaju po 36 bodova. Sušica je trenutno na osmom mestu sa 30 bodova.

Zbog odluke o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, takmičenje u Srpskoj ligi „Zapad“ se prekida na neodređeni period i neizvesno je da li će se i kada nastaviti.

RSK (Rabrovo) – Sušica 1:1 (0:0)

Igralište „Na brdu“ u Rabrovu kod Kučeva.
Gledalaca:
/
Sudija: Milan Ilić (Ćuprija).
Pomoćnici: Ivica Stojanović (Aleksinac), Čedomir Andrejić ( Kruševac). Strelci: Simić u 75. za RSK, Đurđević u 88. minutu iz jedanaesterca za Sušicu.
Žuti kartoni: Simić, Batanica, Matić (RSK), Jovović, S. Božović (Sušica).

RSK: Blagojević, Petković, Nastasović, Simić, Milosavljević, Batanica, Racić, Baćanin, Milanović, Matić, Milojković.

SUŠICA: Pešić, Baroš, Ljubisavljević, Jovović, Stojanović, Đurđević, Vulić, Cvijović, Obradović (od 67. V. Božović), Đukić, S. Božović.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!