KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Uspešna generalna proba zonaša sa Bubnja

Podmlađeni tim Šumadije 1903 petom probnom utakmicom završio je pripremni period za nastavak prvenstva u Šumadijsko-raškoj zoni. Na prvom pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ sa veštačkom travom, ubedljivo sa 5:0 savladan je zonaš Petar Dobrnjac iz Dobrnje kod Petrovca na Mlavi. U prvom prolećnom kolu zonaš sa Bubnja narednog vikenda gostuje u Zvečanu na Kosovu.

Podmlađeni tim Šumadije 1903 pojačan dočekuje trku sa Gružom za prvo mesto

Pripreme su trajale skoro dva meseca i obavljene su na Bubnju, uz korišćenje balon sale i pomoćnog terena. U želji da se sačuva glavni teren, sve provere obavljene su u gostujućim terenima.

Odigrano je i pet probnih susreta na kojim je trener Željko Vasić imao prilike da proveri čime raspolaže i otkloni neke nedostatke iz prethodne polusezone. Zabeležene su tri pobede i po jedan poraz i remi.

Najubedljiviji fudbaleri Šumadije 1903 bili su danas protiv ekipe Petar Dobrnjac, koja se takmiči u Pomoravsko-šumadijskoj zoni. Napunili su mrežu protivnika, a strelci su bili Riznić, Nenadić, Krstić, Janićijević i Rejman.

Nismo imali većih promena u ekipi u zimskom prelaznom roku. Otišao nam je samo golman Radosavljević, ali smo na njegovo mesto doveli mladog Ristovića sa „Čika Dače“, a iz Goča došao nam je i bek Grković. Mislim da je ekipa pojačana i povratkom oporavljenih Živanovića i Milojevića, koji su propustili skoro celu proteklu polusezonu. Spremni dočekujemo nastavak prvenstva i trku sa Gružom za prvo mesto – ocenjuje Željko Vasić, trener Šumadije 1903.

Zonaš sa Bubnja jesenju polusezonu završio je na drugoj poziciji, sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana Gruža, koja je iskoristila slab dan Šumadinaca i u poslednjem jesenjem kolu odnela bodove iz Kragujevca, ujedno preuzevši lidersku poziciju zahvaljujući boljem gol-količniku.

U poslednjem susretu ove sezone Šumadija 1903 gostuje u Gruži i ta utakmice može da odluči ko će u viši rang. Međutim, strateg najstarijeg kragujevačkog kluba je optimista i veruje u svoje momke.

Željko Vasić, trener Šumadije 1903, optimista je uoči nastavka borbe za bodove

Pre tog susreta u opticaju je 33 boda i svaka utakmica nam je važna. Mi ćemo u svaki susret da ulazimo sa imperativom pobede, kao i do sada, i sigurnim korakom idemo ka Srpskoj ligi. Važno je da igramo strpljivo, utakmicu po utakmicu, jer će nam svaki bod biti dragocen. Daćemo sve od sebe da ponovo nastavimo pobedničku seriju i da poslednja utakmica u Gruži ne odlučuje prvaka. Ukoliko u tome i ne uspemo, čestitaćemo ekipi Gruže, a mi ćemo nastaviti da stvaramo tim od mladih igrača i borimo se za viši rang – obećao je trener Vasić.

Prvenstvo u Šumadijsko-raškoj zoni nastavlja se narednog vikenda. Šumadija 1903 će svoje utakmice kao domaćin na Bubnju, kao i do sada, igrati subotom. U prvom prolećnom kolu zonaš sa Bubnja gostuje u Zvečanu, gde se sastaje sa istoimenom ekipom, koja je jesenju polusezonu završila na pretposlednjem mestu.

Tri preostala predstavnika FSGKG u ovom rangu takmičenja kao domaćini svoje protivnike dočekivaće nedeljom.

U 16. kolu Budućnost iz Resnika dočekuje Gružu, Vodojaža je gost Rasa u Novom Pazaru, a Korićani se sa Radnikom sastaju u Ušću.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!