KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sušičani započinju borbu za bodove iz Gornjeg Milanovca

Utakmicama prvog kola, sutra (subota, 17 h) počinje takmičenje u Srpskoj ligi „Zapad“, gde Kragujevac predstavlja ekipa Sušice, koju prvom kolu očekuje gostovanje Takovu u Gornjem Milanovcu. Prvu utakmicu na renoviranom stadionu pred svojim navijačima Sušičani će odigrati u subotu, 24.avgusta, sa ekipom RSK iz Rabrova.

Fudbaleri Sušice pokušaće da osvoje prve bodove u srpskoligaškom društvu na
gostovanju

Kragujevački srpskoligaš u ovoj godini obeležio je jubilej 90 godina postojanja i ubedljivo osvojio prvo mesto u Šumadijsko-raškoj zoni, čime je izborio plasman u viši rang. Ekipa je zadržala tim iz ptrethodne sezone i, kako tvrdi novi trener Miroslav Stakić sa srpskoligaškim iskustvom, spremno dočekuje start u novoj sezoni.

Sačuvan je kostur tima iz prethodne sezone, među kojima su iskusni igrači, sa superligaškim stažom. To se posebno odnosi na napadački red, koji predvodi najbolji strelac kluba Predrag Peđa Živadinović pojačan dolaskom Nenada Đurđevića. U sredini terena  Vladimiru Bati Božoviću kao pojačanje stigao je Stefan Nedović, raniji igrač Radničkog 1923 i još nekih klubova.

Od novajlija u dresu Sušice Stefana Nedovića i Nenada Đurđevića dosta se očekuje u
novoj sezoni

Iskusnim igračima Sušice pridodata je i grupa mladih fudbalera na pozajmicu sa „Čika Dače“, tako da će trener Stakić imati „jaku klupu“ i veći izbor igrača koji konkurišu za startnu postavu. Prvu utakmicu kragujevački srpskoligaš odigraće sutra u Gornjem Milanovcu, takođe sa novajlijom u ligi Takovom, koje je izborilo povrtak u Srpsku ligu „Zapad“ kao lider u Zapadno-moravskoj zoni.

Milanovčani su igrali u Kupu FSRZS, gde su ispali od Vodojaže, ali su se u međuvremenu pojačali. Susret sa Sušicom biće i ujedno zanimljiv duel šumadijskih novajlija u srpskoligaškom drustvu. Kada je u pitanju ishod  prvog susreta, u Sušici su uzdržani u prognozama, ali i ne kriju optimizam. Na svaku utakmicu idu sa pobedničkom ambicijom, jer je želja da se u prvom delu sezone osvoji što više bodova. Najvažnije je da se „skockana“ ekipa uigra i nastavi pobedničku seriju iz protekle sezone i upravo završenog pripremnog perioda. Naime, sušički srpskoligaš je odigrao devet probnih utakmica, od kojih je izgubio samo dve, a pobedio je i kombinovani tim beogradskoh superligaša Rada.

Susret Takovo- Sušica odigraće se sutra na gradskom stadionu u Gornjem Milaovcu sa početkom u 17 časova. U isto vrene sastaju se: Šumadija (A) – Sloga (PM), Mokra gora – Trepča, Jedinstbo (Ub) – Sloga (Pž), Loznica – Mačva (Bogatić). U nedelju će se sastati Prroleter Mihajlovac – Budućnost Krušik, Borac 1926 (ČA)- Mladi radnik (Po),Tutin – Jošanica, RK (Rabrovo) – Sloga (KV).

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!