I kragujevački zonaši „jure“ bodove (FOTO)

Posle letnje pauze, od sutra (subota, 17 h) počinje takmičenje u Šumadijsko-raškoj zoni, koje premijerno otvara Šumadija 1903 na Bubnju, gde će dočekati novajliju u ligi, ekipu Zvečana sa Kosova. Vodojaža i Korićani kao domaćini igraju u nedeljnom terminu i dočekuju Ras iz Novog Pazara, odnosno Radnik iz Ušća, a Budućnost iz Resnika sutra gostuje u Gruži.

Od podmađenog tima Šumadije 1903 očekuje se borbema igra, koja je i do sada krasila
ekipu

Od sutra će oživeti tereni u sve četiri zone na području FSRZS. Među novim članovima u Šumadijsko-raškoj zoni, koja broji 16 klubova, su i dva predstavnika Fudbalskog saveza grada Kragujevca. To su dve prvoplasirane ekipe Prve gradske lige, Korićani i Budućnost iz Resnika, koje su se u ovom rangu takmičenja pridružile Šumadiji 1903 i Vodojaži.

Letnji prelazni rok omogućio je kragujevačkim zonašima da shodno svojim mogućnostima stručno i kadrovski ojačaju svoje redove. Vodojaža i Šumadija 1903 zadržali su svoje trenere, dok Korićani i Resničani startuju sa novim stratezima na klupi. Ovo jasno pokazuje da su novajlije u ligi ozbiljno shvatile svoju ulogu u višem rangu i da nemaju nameru da se u njemu takmiče „samo jedno leto“. Prema izjavama čelnih ljudi ovih klubova, jedinstvena je želja da se u novoj sezoni zadrži status zonaša, a ako se ukaže prilika i da se umeša u borbu za sam vrh tabele.

Zonsko takmičenje u Kragujevcu sutra otvara podmlađena ekipa Šumadije 1903 sa trenerom Željkom Vasićem, koja je u prethodnoj sezoni osvojila četvrto mesto. Tokom leta nekoliko igrača je napustilo Bubanj, ali su na njihova mesta dovedena pojačanja iz Radničkog 1923, odakle je stigao bek Nikola Božović i mladi vezista Miloš Rejman, a vratio se i napadač Miloš Đorđević. Umesto Pešića i Nastića, gol zonaša sa Bubnja u novoj sezonu čuvaće Aleksandar Radosavljević, koji je pre par godina nastupao za Pobedu iz Beloševca, dok se ona takmičila u srpskoligaškom rangu.

Stručni štab Šumadije 1903 nije opterećen plasmanom na tabeli i prema rečima trenera Vasića, prioritet je stvaranje igrača i sve bolja igra, koja bi dovela i do odgovarajućih rezultata.

Sutra u 17 časova na Bubnju prvi put gostuje ekipa Zvečana sa Kosova, o kojoj domaćin malo zna, ali očekuje pozitivan ishod.

Grošničani sa pojačanim sastavom najavljuju i bolji plasman u novoj sezoni

Grošničani, prema rečima generalnog sekretara Lazara Stevanovića, novu sezonu dočekuju sa sedmoricom novajlija u odnosu na prethodno prvenstvo, u kojem je osvojeno peto mesto. U ekipu su se vratili Dušan Sretenović i Marko Vasiljević, iz Sušice je došao bek Vuk Obradović, iz Proleter Mihajlovca Filip Perović i Luka Dačović iz Orlovca (Mrčajevci). U Vodojažu su stigla i dva mlada igraća Radničkog 1923 Filip Petrović i Lazar Gajić, tako da ekipa iz Grošnice, koju predvodi trener Dragoslav Ristović, startuje u jačem sastavu i sa većim ambicijama.

Prvu utakmicu Vodojaža će odigrati u nedelju pred svojim navijačima sa Rasom iz Novog Pazara, u kojoj očekuje prve bodove.

Novajlije u ligi imale su više posla i to ne samo oko priprema ekipa, već i kada je u pitanju dovođenje terena i svlačionica u stanje koje zadovoljava kriterijume zonskog takmičenja. Korićani  su završili novu ogradu terena i sredili svlačionice, a angažovali su i novog trenera.

Žarko Biorac, sportski direktor Korićana, optimista je pred start sezone u Šumadijsko-raškoj zoni

– Nismo imali većih promena u ekipi, već smo pažnju usmerili na stručni rad i poboljšanje infrastrukture. Ekipu će voditi novi trener Miloš Dabić, a doveli smo četvoricu novih igrača, tako da u borbu za bodove ulazimo sa nešto jačim sastavom. Registrovali smo Aleksića iz Sušice, Vujičića iz Bagremara, zatim Ilića koji je igrao za Arsenal i Slaviju, kao i Miladinovića iz Mladosti (Pajazitovo), dok smo prvom timu priključili i našeg kadeta Živanovića. Rešili smo i pitanje nove ograde terena i sredili svlačionice, tako da u nedelju spremno dočekujemo novog zonaša Radnika iz Ušča – rekao je za KG sport.info Žarko Biorac, sportski direktor Korićana.

Start u višem rangu ozbiljno su shvatili i u Resniku. Budućnost je zbog odlaska Trepče u Srpsku ligu kao drugoplasirana ekipa iz Prve gradske lige Kragujevca dobila mesto u Šumadijsko – raškoj zoni. Uprava kluba je tokom leta imala pune ruke posla. Funkciju trenera poverila je Slobodanu Bobanu Staševiću, a dovedena su i značajna pojačanja u igračkom kadru. Takođe su osposobljene dve nove svlačionice, a radi se i na podizanju tribine.

– Dobro smo se pripremali, a videćeno kako će to da izgleda, jer i ostali klubovi nisu sedeli skrštenih ruku. Iz kragujevačke Šumadije stigli su nam golman Nastić i štoper Milosavljević, iz Sušice se vratio Lepović, a pridodata su i četvorica mlađih igrača. Mislim da će Budućnost voditi grčevitu borbu za opstanak u zoni, ali nećemo se predavati – poručio je novi kormilar Resničana.

Ekipa Budućnosti iz Resnika pojačana je novim trenerom i igračima

Ekipa Budućnosti sutra gostuje u Gruži i to će biti mali šumadijski derbi sa istoimenom i iskusnom ekipom, koja je prošle sezone bila u najužoj konkurenciji za plasman u viši rang.

Pa, srećno zonaši!

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *