KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Odigrano drugo kolo Kupa FSGKG

I pored velikih vrućina, nastavljeno je takmičenje za kup na teritoriji Fudbalskog saveza grada Kragujevca. Od predviđenih osam susreta odigrano je sedam, pošto je Jadran „prepustio“ Srbiji iz Ilićeva plasman u narednu rundu bez borbe. Od trećeg kola u ovo takmičenje uključuju se kragujevački zonaši i srpskoligaš Sušica.

Ovi susreti poslužili su klubovima i za proveru spremnosti pred početak nove sezone u Prvoj gradskoj ligi, koja startuje 24. avgusta, a za drugoligaše nedelju dana kasnije. Ekipe Jedinstva iz Petrovca, Dobrače i Bagremara bile su uspešne u gostima, a Srbija se plasirala u treće kolo službenim rezultatom 3:0.

Najveće iznenađenje do sada priredio je Seljak iz Cvetojevca, koji je ispao iz Druge gradske lige, ali je eliminisao Žeželj u prvom kolu (3:1) i sada Ćavu (4:1), te se kao trećeligaš plasirao za dalje takmičenje.

Najubedljivije pobede zabeležili su Sloboda iz Grbica u susretu sa Pobedom iz Beloševca (6:2), odnosno Bratstvo iz Erdeča u duelu sa Šumadijom 1934 iz Drače (4:0).

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Divostin – Jedinstvo (P) 2:3, Šumadinac KG – Dobrača 0:1, Borac (D) – Bagremar 0:2, Maršić – Slavija 4:2.

U Fudbalskom savezu grada Kragujevca danas je obavljeno izvlačenje parova za treće kolo. Ekipama Jedinstva (P), Seljaka (C), Bratstva, Srbije, Dobrače, Slobode (G), Bagremara i Maršića, koje su izborile plasman u narednu rundu, priključeni su Sušica, Korićani, Šumadija 1903, Vodojaža i Budućnost iz Resnika.

U 3. kolu najinteresantniji biće dueli Sušica – Šumadija 1903 (sreda, 21. avgust od 17,30 h) i Korićani – Vodojaža. U ostalim susretima sastaju se: Bagremar – Seljak (C), Srbija – Sloboda (G), Jedinstvo – Budućnost, Maršić – Bratstvo, a slobodna je ekipa Dobrače.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!