KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački plivači uspešni na svom plivalištu

Na zatvorenom bazenu SC „Park“ proteklog vikenda održano je Letnje prvenstvo Srbije u juniorskoj i apsolutnoj konkurenciji. Učestvovalo je preko 300 takmičara iz 41 kluba, među kojima i plivači kragujevačkih klubova, Radničkog 1969 i Pirata, koji su ostvarili zapažene rezultate.

TRI ZLATA OKO VRATA: Nemanja Živković (u sredini)
(Foto: PK Radnički 1969)

Blistao je mladi plivač Radničkog 1969 Nemanja Živković, koji se okitio sa tri zlatne i jednom bronzanom medaljom. On je bio najuspešniji u trkama mlađih juniora na 400 m, 800 m i 1500 m slobodnim stilom, dok je u apsolutnoj kategoriji na 1500 m zauzeo treće mesto.

Osvajanju medalja radovali su se i Ksenija Jovanović i Nikola Ratkov. Jovanovićeva je osvojila dve vicešampionske titule, u trkama 50 m delfin stilom i 50 m leđnim stilom u apsolutnoj kategoriji, dok je Ratkov osvojio zlato u disciplini 400 m slobodno u apsolutnoj kategoriji i srebro u trkama na 800 m i 1500 m. Dobro je plivao i Mihailo Vujanac, koji je u trci na 800 m slobodnim stilom za mlađe juniore oborio svoj lični rekord.

PK Pirat je na ovom prvenstvu predstavljalo ukupno dvanaest plivača, a najbolji utisak ostavila je Anja Stević, koja je osvojila četiri srebrne medalje u apsolutnoj konkurenciji, u trkama na 50 m, 100 m i 1500 m delfin stilom, kao i na 1500 m slobodnim stilom.

ČETIRI SREBRA: Anja Stević (prva sleva)
(Foto: PK Pirat)

Ovogodišnje prvenstvo obeležila je plivačica pančevačkog Dinama Anja Crevar, koja je oborila dva državna rekorda, u disciplinama 100 m delfin i 200 m mešovitim stilom. Nove državne rekorde postavili su i Andrej Barna iz subotičkog Spartaka u trci na 100 m slobodnim stilom, zatim Milica Opačić u disciplini 100 m delfin stilom za plivačice do 18 godina starosti, kao i ženska štafeta 11. April za uzrast od 14 do 17 godina starosti.

U obe ekipne konkurencije najuspešniji je bio beogradski 11. april.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!