KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ratkov pliva na Svetskom kupu u Budimpešti

Plivač kragujevačkog Radničkog i šampion države u nekoliko disciplina slobodnim stilom Nikola Ratkov predstavljaće Srbiju na FINA Svetskom kupu, koji počinje danas u Budimpešti.

Foto: Marko Dašić

Ratkov će plivati u disciplinama 400 i 1500 metara kraul stilom, a prema rečima njegovog trenera Slobodana Žugića biće to lepa prilika za Nikolu da se posle dužeg vremena okuša u manjem bazenu.

– Trenutno smo u bazičnom periodu priprema, a iskustvo je pokazalo da Nikola baš tada zna da otpliva kvalitetno, naročito u malom bazenu. Nismo dugo učestvovali na takmičenjima u 25-metarskom bazenu, pa smo odlučili da odemo na jedan ovakav događaj, gde će Nikola imati priliku da pliva sa nekim od najvećih plivačkih imena današnjice. Što se tiče očekivanja, nadamo se plivanju oko najboljih rezultata, a samim tim i finalu u nekoj od dve prijavljene trke – izjavio je Nikolin trener za sajt swim-on.rs.

Uz Nikolu Ratkova, Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati i Martina Bukvić, članica beogradskog 11. aprila i višestruka državna rekorderka, koja će nastupiti u disciplinama 50, 100 i 200 metara prsno i 100 metara slobodnim stilom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *